Térkép a turistáknak

2024. május 15., szerda, Közélet

Letéphető, elvihető térképekkel akarja segíteni a kézdivásárhelyi önkormányzat a turisták tájékozódását a céhes városban.

  • Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata
    Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

Az elképzelés szerint Kézdivásárhely összes vendéglátóhelyére eljuttatják a kisméretű térképeket tartalmazó tömböket, amelyeken egyrészt a főbb látnivalókat jelölik be, másrészt a szállodákat és vendéglátóipari egységeket is feltüntetik. Miután ezelőtt másfél évvel Kézdivásárhelyet sikerült helyi érdekeltségű turisztikai településsé minősíttetni, a városháza többféleképpen népszerűsíti a települést. Első lépésként a városban több helyen táblákat helyeztek ki, amelyeken az említett információkat több nyelven feltüntették, ugyanakkor online katalógus és a SmartGuide telefonos applikáción keresztül elérhető digitális kalauz is segíti a vendégeket a tájékozódásban. Ezek egészülnek ki hamarosan az elvihető várostérképekkel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-15: Közélet - Szekeres Attila:

Átadták a Gábor Áron-díjat a Székely Nemzeti Múzeumnak

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által alapított Gábor Áron-díjat tegnap este adták át a Székely Nemzeti Múzeumnak, annak Bartók Béla-termében, az alkalomra szervezett műsor keretében.
2024-05-15: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Rongálás a gyalogátjárónál

Megrongálták Sepsiszentgyörgyön az Állomás negyedi katonaszobor melletti zebránál felszerelt, a gyalogosok átkelését segítő berendezést. A helyi rendőrség keresi az elkövetőt, és remélik, hogy a szomszédos benzinkút kamerái által készített felvételek segítik az illető azonosítását.