Rongálás a gyalogátjárónál

2024. május 15., szerda, Közélet

Megrongálták Sepsiszentgyörgyön az Állomás negyedi katonaszobor melletti zebránál felszerelt, a gyalogosok átkelését segítő berendezést. A helyi rendőrség keresi az elkövetőt, és remélik, hogy a szomszédos benzinkút kamerái által készített felvételek segítik az illető azonosítását.

  • Fotó: Helyi Rendőrség
    Fotó: Helyi Rendőrség

A május 3-án történtek kapcsán Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője elmondta, a felvételeken jól látszik, amint egy férfi fel-alá járkál a gyalogátkelőnél, majd többször is megüti a szemafor zöld fényét aktiváló gombot, végül felül egy Brassó irányába tartó kisbuszra. „Öt perc leforgása bőven sok volt a rongálásra. Kár, hogy a mi felvételeinken nem látszik az elkövető arca, azonban a szomszédos benzinkút felvételei segíthetnek az azonosításban” – tette hozzá.

A helyi rendőrség tájékoztatójában rámutatott, a zebránál felszerelt jelzőlámpa gombnyomásra vált zöldre, az ütések miatt azonban elromlott, így a gyalogosoknak a piroson kellett átkelniük az úton, ami nem kis veszéllyel jár. Hadnagy István éppen ezért azt javasolja a sepsiszentgyörgyieknek, jelentsék a helyi rendőrségnél, amennyiben azt tapasztalják, hogy a városban valahol elromlik a jelzőlámpát aktiváló gomb vagy a berendezés, kollégái továbbítják a jelzetteket az illetékeseknek. Kérik továbbá, hogy aki az Állomás negyedi rongáló azonosításában segíteni tud, írjon üzenetet Facebookon vagy a 0739 886 992-es Whatsapp számra, illetve a 0800 800 767-es zöldszám is hívható.

A közlekedés biztonsága érdekében az önkormányzat korábban minden gombnyomásra működő jelzőlámpánál kamerákat szereltetett fel – jegyzik meg a beszámolóban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-15: Közélet - Bartos Lóránt:

Térkép a turistáknak

Letéphető, elvihető térképekkel akarja segíteni a kézdivásárhelyi önkormányzat a turisták tájékozódását a céhes városban.
2024-05-15: Belföld - :

Azonosították a tolvajokat

A szitabodzai rendőrőrs munkatársai azonosították egy korábbi lopás négy elkövetőjét, őrizetbe vették őket, majd egyiküket előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.