Egy volt FBI-tanácsadó szerint Az al-Kaida atomtámadást tervez

2007. június 2., szombat, Világfigyelő

Az al-Kaida terrorszervezet atomtámadásokat készül végrehajtani hét amerikai nagyváros ellen — állítja Paul Williams Az iszlám napja: Amerika és a Nyugat megsemmisítése címmel kiadott tanulmánykötetében. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt tanácsadója ijesztő képet fest az al-Kaida nukleáris ambícióiról.

A szakértő szerint az Oszama bin Laden által irányított szervezet nem holmi ,,piszkos bombát" és nem is egy, hanem hét atombombát tervez felrobbantani egyidejűleg New Yorkban, Washingtonban, Las Vegasban, Miamiban, Bostonban, Houstonban és Los Angelesben.

Robert Mueller FBI-igazgató a newsmax hírportálnak adott interjújában megerősítette Williams alapállítását: az al-Kaida célja egyértelműen az, hogy atombombát robbantson és több százezer amerikait megöljön. Az FBI első embere azt is megerősítette, hogy New York és Washington a legvalószínűbb célpontok között szerepel.

A hírszerzési értesüléseket felsorakoztató, szakértők egész sorát megszólaltató volt FBI-tanácsadó azt állítja, hogy az al-Kaida már a 2001-es merényletek előtt, az 1990-es években hozzáfogott a nukleáris támadások tervezéséhez. Williams ,,első számú titkos FBI-forrására" hivatkozva azt írta: az al-Kaida bizonyíthatóan vásárolt nagy fokon dúsított uránt Szudánban, továbbá nukleáris robbanószerkezeteket a csecsenektől és az orosz maffiától. Az uránt pakisztáni laboratóriumokban finomították, hogy tíz kilotonnás bombákat lehessen készíteni az ,,amerikai Hirosimához". A szakértő azt állítja, hogy bin Laden és követői számára a nukleáris kataklizma lesz ,,az iszlám napja", amelyről a radikális muzulmánok álmodnak, amikor térdre kényszeríthetik a ,,nagy sátánt", az Egyesült Államokat. A szerző szaúdi hírszerzési források alapján azt írta, hogy bin Ladennek több tucat taktikai atomfegyver van a birtokában. Az orosz felderítéstől pedig olyan információt közölt, hogy az al-Kaida már tucatnyi kész atomfegyvert vásárolt. A terrorszervezet vezére állítólag 60 és 100 millió dollár közötti összeget költött atomterveire, amelyeknek a megvalósításában pakisztáni, orosz és kínai tudósok segítették. Az író a brit elhárítás, az MI5 erre vonatkozó értesülését is közli, amely szerint olyan ,,hitehagyott" tudósok álltak bin Laden oldalára, akik az atombombák előállításához szükséges tudást adták.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 684
szavazógép
2007-06-02: Világfigyelő - x:

Őszöd árnyékában

Őszöd árnyékában címmel jelentette meg a Századvég Alapítvány a 2. Gyurcsány-kormány első évéről szóló értékelését, amelyben többek között arról is írnak, hogy a miniszterelnök a választások óta felélte politikai erőforrásait — erről beszélt Stumpf István, az alapítvány elnöke a kötet tegnapi bemutatóján.
2007-06-02: Világfigyelő - Bogdán László:

Rend és zűrzavar (Magasles)

Az elmúlt hetet a magyar rendőrség fekete hetének nevezték. Némi joggal. Egyre-másra derültek ki bizarabbnál bizarabb korrupciós ügyek, melyekben főként az autópálya-rendőrség jeleskedett, aztán váratlanul felröppent egy még furcsább hír: egy bankfiók kirablását megakadályozó akció során az egyik helyszínen lévő rendőrtiszt egyszerűen megfújt négyszázezer forintot a kasszából (?!), noha tudhatta volna, hogy biztonsági kamerák lesik a helyszínen, s így tette nem marad titokban, mint ahogy ki is derült.