LabdarúgásKözéppályást és hátvédet igazolt a Sepsi OSK

2024. május 27., hétfő, Sport

A sepsiszentgyörgyi csapat az elmúlt napokban két játékos leigazolását hozta nyilvánosságra. Csatlakozik a háromszéki együtteshez a 24 éves szerb támadó középpályás, Mihajlo Nešković és a 30 éves, szerb-horvát kettős állampolgársággal rendelkező balhátvéd, Stefan Hajdin. Előbbi három, utóbbi két évre kötelezte el magát a piros-fehér mezes alakulattal. A székelyföldi klub azt is bejelentette, hogy Denis Kavan erőnléti edző távozik, míg Cornel Cernea kapusedző szerződést hosszabbított, így a következő két idényben is a Sepsi OSK alkalmazásában marad.

  • Stefan Hajdin. Fotó: Facebook / FK Železničar Pančevo
    Stefan Hajdin. Fotó: Facebook / FK Železničar Pančevo

Mihajlo Nešković az előző idényben a szerb élvonalban szereplő FK Voždovac játékosa volt. Csapata az alsóházi rájátszásban az utolsó előtti, tizenötödik helyen zárt. A középpályás minden versenysorozatot figyelembe véve 36 mérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt szerzett és kiosztott hét asszisztot. 2016 októberében mutatkozott be a szerb élvonalban, ahol 156 találkozón kapott lehetőséget, 14-szer volt eredményes és 15 gólpasszt jegyzett. A 24 éves labdarúgó korábban még a vajdasági FK Vojvodina és az FK Indjija mezét öltötte magára, előbbivel 2020-ban Szerb Kupa-győzelmet ünnepelhetett.

Stefan Hajdin az előző szezonban a szintén szerb élvonalban érdekelt FK Železničar Pančevo színeiben játszott. Együttese az alsóházi rájátszásban a tizennegyedik pozícióban végzett. A hátvéd minden versenysorozatot figyelembe véve 32 meccsen hat gólt és nyolc asszisztot szorgoskodott össze. Pályafutása során korábban többek között az FK Spartak Subotica, az FK Crvena zvezda és az FK Voždovac játékosaként szerepelt, 2018-ban és 2019-ben aranyérmet szerzett hazája bajnokságában. A 30 éves játékos a szerb első osztályban 158 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 16 találatot jegyzett és kiosztott 21 gólpasszt.

A sepsiszentgyörgyi klubhoz nemrég még csatlakozott a Vajdahunyadi Corvinul alakulatával Román Kupa-győztes csatár, Marius Coman, azonban távozott Mihai Bălașa, Jonathan Rodríguez, Mario Rondón, Andres Dumitrescu, Adnan Aganović, Varga Roland és Pavol Šafranko. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 337
szavazógép
2024-05-27: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Tánc
HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Május 28–31. között Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban és a Háromszék Táncstúdióban zajlik a 18. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozója (EHTET).
2024-05-27: Sport - Miska Brigitta:

Döntetlennel és vereséggel zárták az alsóházi rájátszást (Labdarúgás, 3. Liga)

A Kézdivásárhelyi SE szombaton döntetlennel, a Sepsi OSK II. vereséggel fejezte be a harmadosztályú bajnokság alsóházi rájátszását. Az utolsó, 10. fordulóban a felső-háromszéki csapat hazai pályán kétszer is vezetést szerzett, mégis osztozott a pontokon a Viitorul Curița elleni mérkőzésen, míg a sepsiszentgyörgyi együttes három góllal kikapott a Brassói SR otthonában.