Labdarúgás, 3. LigaDöntetlennel és vereséggel zárták az alsóházi rájátszást

2024. május 27., hétfő, Sport

A Kézdivásárhelyi SE szombaton döntetlennel, a Sepsi OSK II. vereséggel fejezte be a harmadosztályú bajnokság alsóházi rájátszását. Az utolsó, 10. fordulóban a felső-háromszéki csapat hazai pályán kétszer is vezetést szerzett, mégis osztozott a pontokon a Viitorul Curița elleni mérkőzésen, míg a sepsiszentgyörgyi együttes három góllal kikapott a Brassói SR otthonában.

  • Fotó: Máté Bence
    Fotó: Máté Bence

A Sinkovits Stadionban a Bákó megyei csapat kezdett jobban, több helyzetet kialakított, ám Albert Hunor védte Sebastian Chelariu lövését, majd Ștefan Mihalciuc és Mihai Toader kísérlete kevéssel elkerülte a kereszt­lécet. A kézdivásárhelyi együttes a 42. percben váratlanul vezetést szerzett, Gergely Alpár szépségdíjas találatot jegyzett, 25 méterről a hosszú felsőbe tekert (1–0). Szünet után a Curița egyenlíthetett volna, azonban Mihalciuc lehetőségét bravúrral hárította a háromszéki hálóőr, aki a 72. percben már tehetetlen volt, ugyanis Sebastian Nechita közelről a jobb alsóba fejelt (1–1). Eugen Moldovan legénysége nem csüggedt, a 75. percben ismét előnybe került: Ketesdi Nimród szabadrúgásból volt eredményes a kétbalkezes Tiberiu Ciubotariu tévedését kihasználva (2–1). A vendégek a hátralévő időben a pontszerzés reményében támadtak, aztán a ráadásban egy ellentámadás végén Nechita a hálóőr mellett a kapuba gurított (2–2), így döntetlennel zárult a találkozó.

3. Liga, alsóházi rájátszás, 10. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Viitorul Curița 2–2 (1–0).
Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Gabriel Oprea (Călăraşi). KSE: Albert – Albu (Veres, 90+8.), Bîntă, Sütő, Cîrstian, Gajdó, Fábián (Botorok, 90+8.), Dobos, Fülöp (Ketesdi, 46.), Gergely (Zöld, 66.), Turcu (Bandi, 86.). Edző: Eugen Moldovan. Curița: Tîngăia­lă (Ciubotariu, 34.) – Moescu, Șincu (Bortoș, 46.), Fudulache, Ianău (Moței, 85.), Ghenici, Toader, Chelariu (Maftei, 85.), Mihalciuc, Gîrneață (Ababei, 76.), Nechita. Edző: Marian Vlad. Gólszerzők: Gergely (42.), Ketesdi (75.), illetve Nechita (72., 90+4.). Sárga lap: Sütő (15.), Fábián (44.), Zöld (90+3.), illetve Chelariu (51.), Fudulache (71.).

További eredmények, playout, 10. forduló: Brassói SR–Sepsi OSK II. 3–0 (gólszerzők: Lemac 13., Dedu 40., Sulică 47. – tizenegyesből), Székelyudvarhelyi FC–Tatrang 4–1 (gsz.: Gavîrlița 3. – tizenegyesből, Györgyi 49., 68., Antal 57. – tizenegyesből, illetve Popescu 45+2. – tizen­egyesből).

A playout végeredménye:

1. SZFC                        6          0          4          24–17  47

2. Curiţa                      4          3          3          14–12  31

3. Sepsi OSK II.          5          0          5          15–15  31

4. KSE                         3          2          5          12–13  30

5. Brassói SR             5          3          2          20–14  25

6. Tatrang                  2          2          6          13–27  21

A harmadosztályú bajnokság 2024–2025. évi idénye augusztus 31-én kezdődik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 342
szavazógép
2024-05-27: Sport - :

Középpályást és hátvédet igazolt a Sepsi OSK (Labdarúgás)

A sepsiszentgyörgyi csapat az elmúlt napokban két játékos leigazolását hozta nyilvánosságra. Csatlakozik a háromszéki együtteshez a 24 éves szerb támadó középpályás, Mihajlo Nešković és a 30 éves, szerb-horvát kettős állampolgársággal rendelkező balhátvéd, Stefan Hajdin. Előbbi három, utóbbi két évre kötelezte el magát a piros-fehér mezes alakulattal. A székelyföldi klub azt is bejelentette, hogy Denis Kavan erőnléti edző távozik, míg Cornel Cernea kapusedző szerződést hosszabbított, így a következő két idényben is a Sepsi OSK alkalmazásában marad.
2024-05-27: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Mindig válasszátok az életet (Ökumenikus ballagás Sepsiszentgyörgyön)

Bármilyen nehézségekbe is ütközzetek, mindig válasszátok az életet – egyebek mellett ezt az erős üzenetet fogalmazta meg beszédében Antal Árpád polgármester péntek délelőtt a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban, ahol mintegy hatszáz magyar végzős diákot köszöntöttek az ökumenikus ballagáson, idén immár 26. alkalommal.