Befogják a kóbor kutyákat

2024. május 27., hétfő, Közélet

Sepsiszentgyörgy minden negyedét végigjárva gyűjtik össze a városban kószáló kóbor ebeket a szépmezői kutyamenhely munkatársai, az akció az Állomás negyedből indul ma – számolt be a telephelyet működtető Tega Rt.

  • Fotó: Tega Rt.
    Fotó: Tega Rt.

Máthé László, a hulladékgazdálkodási társaság vezetője elmondta, a szaporodási időszakban rendszerint falkákba tömörülve bukkan fel és bóklászik a városban több kutya. A kószáló ebek számának csökkentésére törekszenek, hiszen a szépmezői kutyamenhely szinte telített. Munkatársaik a héten végigjárják a várost, egy-egy adott területen reggeltől késő délutánig próbálják befogni a kóbor kutyákat. A Tega Rt. arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, segítsék kollégáik munkáját, a szabadon bóklászó állatok hollétét a 0732 717 185-ös telefonszámon lehet jelezni. „Az akció célja, hogy egy adott területről ne álljanak arrébb a kutyák, amire odaérnének a kollégák” – szögezte le Máthé László.

A tájékoztató szerint a kutyák befogása esetenként kábító lövedékkel történik. „Bár ez valóban fegyver használatát feltételezi, a lövedék nem halálos, az állat a szer hatása miatt esik össze, de nem szenved maradandó sérülést és nem pusztul el” – közölte a Tega Rt.

Ma az Állomás negyedben a csend­őrlaktanyától a Sepsi Arénáig tartó szakaszt járják végig a menhely munkatársai, majd az Olt negyedet, a városközpontot (a Grigore Bălan úttól a Gólya utcáig, illetve a Kálvin té­rig), a Szemerja negyedet és az Őrkő környékét, az akció zárásaként pedig a Csíki negyedben és a Borvíz utca környékén gyűjtik be a kóbor ebeket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 341
szavazógép
2024-05-27: Közélet - Fekete Réka:

Táncos Sepsiszentgyörgy (Hivatásos néptáncegyüttesek találkozója)

Négy napig Sepsiszentgyörgyre költözik Erdély mind a hat hivatásos néptáncegyüttese, neves táncművészek, rendezők, koreográfusok, tánckritikusok érkeznek a városba, keddtől péntekig a néptáncé a főszerep. A 18. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozójának (EHTET) házigazdája a Háromszék Táncegyüttes.
2024-05-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Győzött és biztosan ezüstérmes a Sepsi-SIC (Asztalitenisz, Szuperliga)

Az utolsó két mérkőzés eredményétől függetlenül már biztosan ezüstérmes a Sepsi-SIC, ugyanis a megyeszékhelyi zöld-fehérek tegnap 3–1-re győzedelmeskedtek a vendég Craiovai U ellen a férfi asztalitenisz Szuperliga visszavágójának 7. fordulójában. Teodor Simon alakulata legközelebb jövő hétfőn vív újabb bajnoki meccset, amikor is a címvédő Bukaresti Steaua látogat Háromszékre.