Asztalitenisz, SzuperligaGyőzött és biztosan ezüstérmes a Sepsi-SIC

2024. május 27., hétfő, Sport

Az utolsó két mérkőzés eredményétől függetlenül már biztosan ezüstérmes a Sepsi-SIC, ugyanis a megyeszékhelyi zöld-fehérek tegnap 3–1-re győzedelmeskedtek a vendég Craiovai U ellen a férfi asztalitenisz Szuperliga visszavágójának 7. fordulójában. Teodor Simon alakulata legközelebb jövő hétfőn vív újabb bajnoki meccset, amikor is a címvédő Bukaresti Steaua látogat Háromszékre.

  • Ștefan Moldoveanu. Fotó: Miska Brigitta
    Ștefan Moldoveanu. Fotó: Miska Brigitta

A magyar Szántosi Dávid távolmaradása miatt a házigazda Sepsi-SIC a Demeter Lehel, Dragoș Bujor és Ștefan Moldoveanu összeállításban vágott neki a Craiovai U elleni összecsapásnak, az első párban pedig Bujor ragadott ütőt. Fiatal pingpongozónk játszi könnyedséggel vette az első vasárnapi akadályát, és 3–0-ra legyőzte a rutinos Mihăiță Mănescut (1–0). A második mérkőzést Demeter Lehel játszotta, és elvesztette az első két szettet a 15 esztendős Robert Istratéval szemben. A követező két játszmát már sportolónk nyerte meg, ám a mindent eldöntő utolsóban kikapott, így a Craiova kiegyenlített egyre (1–1). Harmadikként Ștefan Moldoveanu állt asztalhoz, egy roppant látványos és kiélezett ötszettes meccsen 3–2-re diadalmaskodott Cristian Bogdan ellen, ezzel a sikerrel a háromszéki csapat ismét előnybe került (2–1). A folytatásban következett a fiatalok párharca, amelyen Bujor és Istrate nézett farkasszemet egymással. A szentgyörgyi asztaliteniszező magabiztos teljesítménnyel 3–0-ra nyerte a pazar labdaváltásokat és szemnek tetszetős küzdelmet hozó párviadalt, és ennek a diadalnak is köszönhetően a Sepsi-SIC 3–1-re verte a vendég Craiovai U együttesét.

A Teodor Simon edzette gárdára június 3-án a címvédő Bukaresti Steaua elleni hazai (15 óra), majd az egyelőre időpont nélküli, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK alakulatával szembeni idegenbeli összecsapás vár még a mostani idényben. A Sepsi-SIC ezeknek a mérkőzéseknek az eredményétől függetlenül biztosan ezüstérmes lesz a férfi asztalitenisz Szuperliga 2023–2024-es idényének végén, hiszen ha elveszíti azt a két meccset, akkor is kevesebb veresége lesz, mint az őt üldöző Udvarhely és Focșani csapatának.

Asztalitenisz, Szuperliga, visszavágó – 7. forduló: Sepsi-SIC–Craiovai U 3–1 (az eredmény alakulása: 1–0, 1–1, 2–1, 3–1). Mérkőzésenként: Dragoș Bujor–Mihăiță Mănescu 3–0 (11–5, 11–6, 11–7), Demeter Lehel–Robert Istrate 2–3 (11–13, 8–11, 11–7, 11–3, 9–11), Ștefan Moldoveanu–Cristian Bogdan 3–2 (5–11, 11–3, 11–9, 9–11, 11–8), Dragoș–Istrate 3–0 (11–4, 11–7, 11–9).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 341
szavazógép
2024-05-27: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Befogják a kóbor kutyákat

Sepsiszentgyörgy minden negyedét végigjárva gyűjtik össze a városban kószáló kóbor ebeket a szépmezői kutyamenhely munkatársai, az akció az Állomás negyedből indul ma – számolt be a telephelyet működtető Tega Rt.
2024-05-27: Sport - :

Remekül teljesített Törökországban (Hegyi-kerékpározás)

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede május 26-án Törökországban tette próbára magát, ugyanis Sakarya adott otthont a Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat negyedik állomásának. A háromszéki Európa-bajnok megérdemelten jutott döntőbe, ahol negyedikként haladt át a célvonalon, így hetven pontot gyűjtött, aminek köszönhetően javított összetettbeli helyezésén: a negyedik pozícióból vághat neki az ötödik szakasznak Belgiumban.