Hegyi-kerékpározásRemekül teljesített Törökországban

2024. május 27., hétfő, Sport

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede május 26-án Törökországban tette próbára magát, ugyanis Sakarya adott otthont a Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat negyedik állomásának. A háromszéki Európa-bajnok megérdemelten jutott döntőbe, ahol negyedikként haladt át a célvonalon, így hetven pontot gyűjtött, aminek köszönhetően javított összetettbeli helyezésén: a negyedik pozícióból vághat neki az ötödik szakasznak Belgiumban.

  • Fotó: Facebook / Molnár Ede
    Fotó: Facebook / Molnár Ede

A férfiak mezőnyében tizenkét országból 35 versenyző állt rajthoz Sakarya tartományban: a sepsiszentgyörgyi sportoló magabiztos teljesítményt nyújtva előbb negyeddöntőbe, majd elődöntőbe jutott. Ezt követően kiharcolta helyét a fináléban, ahol jól elkapta a rajtot, azonban az utolsó kanyarban megelőzték, így a negyedik helyen zárt. Törökországban Edvin Lindh ünnepelhetett győzelmet, ugyanakkor ezzel a sikerrel a svéd összetettben is átvette a vezetést. Az ezüstérem az osztrák Theo Hauser nyakába került, a szlovén Jakob Klemenčič pedig a harmadik pozícióban végzett. A székelyföldi Európa-bajnok legközelebb Belgiumban versenyez, június 2-án Leu­ven ad otthont a világkupa-sorozat ötödik állomásának. Ezt követően a viadal augusztus 18-ig szünetel, amikor São Paulo fogadja a mezőnyt, majd szeptember 29-én Bengaluru, India várja a legjobbakat, november 3-án pedig Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezik az utolsó, nyolcadik fordulót.

Eredmények, XCO világkupa-sorozat: * 4. szakasz: 1. Edvin Lindh (Svédország) 1:19.45 perc, 2. Theo Hauser (Ausztria) +0:01,27, 3. Jakob Klemenčič (Szlovénia) +0:01,29, 4. Molnár Ede (Románia) +0:01,90 * az összetett állása: 1. Edvin Lindh 276 pont, 2. Lorenzo Serres (Franciaország) 260, 3. Theo Hauser 222, 4. Molnár Ede 187. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 342
szavazógép
2024-05-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Győzött és biztosan ezüstérmes a Sepsi-SIC (Asztalitenisz, Szuperliga)

Az utolsó két mérkőzés eredményétől függetlenül már biztosan ezüstérmes a Sepsi-SIC, ugyanis a megyeszékhelyi zöld-fehérek tegnap 3–1-re győzedelmeskedtek a vendég Craiovai U ellen a férfi asztalitenisz Szuperliga visszavágójának 7. fordulójában. Teodor Simon alakulata legközelebb jövő hétfőn vív újabb bajnoki meccset, amikor is a címvédő Bukaresti Steaua látogat Háromszékre.
2024-05-27: Sport - :

Két bajnoki érem és négy dobogós helyezés (Cselgáncs)

Nagyon eredményes hétvégén vannak túl a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói, akik két versenyen két bajnoki címet és négy dobogós helyezést zsebeltek be. A Veres László edzette fiúk ott voltak a sportiskolák számára kiírt országos bajnokságon, valamint a Szatmárnémeti Kupán is.