CselgáncsKét bajnoki érem és négy dobogós helyezés

2024. május 27., hétfő, Sport

Nagyon eredményes hétvégén vannak túl a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói, akik két versenyen két bajnoki címet és négy dobogós helyezést zsebeltek be. A Veres László edzette fiúk ott voltak a sportiskolák számára kiírt országos bajnokságon, valamint a Szatmárnémeti Kupán is.

  • Pál Norbert és Tamás Gábor Krisztián. Fotó: Facebook / Veres László
    Pál Norbert és Tamás Gábor Krisztián. Fotó: Facebook / Veres László

Akárcsak egy hete, szombaton is Onești városában lépett tatamira Tamás Gábor Krisztián és Pál Norbert, akik a sportiskolák számára kiírt országos bajnokság döntőjén képviselték a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncs­szakosztályát. Tették mindezt a legjobb tudásuk szerint, hiszen mindketten a dobogó legmagasabb fokára állva fejezték be a megmérettetést. Az U18-as korosztálynak meghirdetett viadalon Gábor az 55 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre, míg Norbert a 60 kilogrammosok között lett első. A Bákó megyei viadalról hiányzott Simon Tege, mivel sportolónk a korosztályos román válogatottal készül a Szófiában esedékes ifjúsági Európa-bajnokságra. „Vártam a fiúktól ezt a két eredményt, hiszen a rendes országos bajnokságon mindketten bronzérmesek voltak. Onești-en súlycsoportonként a kilenc legjobb sportoló lépett tatamira, így kemény csatákon vannak túl a fiúk, akikkel a hétvégén a montenegrói Balkán-bajnokságon veszünk részt” – nyilatkozta Veres László, a céhes városi sportklub edzője.

A kézdivásárhelyi csapat szombaton hat sportolóval részt vett a nemzetközi cselgáncs Szatmárnémeti Kupán, amelyen hét ország színeiben – Romániát 45 klub képviselte – mintegy 400 dzsudoka vett részt. Az U16-os korosztályban Kovács Máté (81 kg) végig jól harcolva az első helyen végzett, az U21-es korcsoportban pedig Aracsi Ákos (81 kg) döntőt veszítve második lett, míg Barbocz Mátyás (66 kg) és Marti Áron (73 kg) a harmadik volt. A csapat másik két tagja, Vida Máté (60 kg) és Szima Tamás (81 kg) helyezés nélkül fejezte be a rangos szatmári erőpróbát. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 337
szavazógép
2024-05-27: Sport - :

Remekül teljesített Törökországban (Hegyi-kerékpározás)

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede május 26-án Törökországban tette próbára magát, ugyanis Sakarya adott otthont a Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat negyedik állomásának. A háromszéki Európa-bajnok megérdemelten jutott döntőbe, ahol negyedikként haladt át a célvonalon, így hetven pontot gyűjtött, aminek köszönhetően javított összetettbeli helyezésén: a negyedik pozícióból vághat neki az ötödik szakasznak Belgiumban.
2024-05-27: Sport - :

A Capitaly nyerte a Dorco elleni rangadót (Ha hétfő, akkor minifoci)

A címvédő és listavezető Capitaly nyerte meg a 17. forduló előtt még második helyezett Dorco elleni rangadót a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 17. fordulójában. A szebb napokat is megélt Mikósokk újabb vereségbe futott bele, legyőzője, az Új Fiúk alakulata pedig beküzdötte magát a középmezőnybe.