Hírünk a nagyvilágbanMóra Ferenc angolul

2024. június 7., péntek, Nyílttér

A Sepsiszentgyörgyről szüleivel együtt az Amerikai Egyesült Államokba költözött Bogdán Emil kedvenc gyermekkori meséit angolra fordítva tartja a kapcsolatot szülőföldjével – keresett meg levélben Gyergyóújfalu és Philadelphia között ingázó édesanyja, Kovács Anna.

A Móra Ferenc magyar meséit és legendáit angolul közreadó fordító célja, hogy az amerikai olvasókkal is megismertesse kultúránkat, de az ismerős témájú olvasmánnyal itthoniak is pallérozhatják angoltudásukat.

A gyergyószentmiklósi F&F Kiadó gondozásában megjelent kötet harminc mesét, többségében történelmünkhöz köthető legendát tartalmaz, az illusztrációk is a fordító munkái. Amint megtudtuk, további fordítások kiadását tervezi, elkészült egy Benedek Elek-meseválogatás, illetve Fodor Sándor Csipike, a gonosz törpe című meseregényének angol változata is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1234
szavazógép
2024-06-07: Nyílttér - :

Ott leszek, mert ott kell lennem (Mai levelünk)

Örömmel olvastam a marosvásárhelyi Népújság május 14-i számában a székelyudvarhelyi id. Szász-Köpeczi István írását (Az erdélyi magyarság jövője), amelyben a közelgő romániai választásokon való részvétel fontosságáról értekezik.
2024-06-07: Emlékezet - :

Török Sándor emlékére

A szenvedélyes keresztrejtvény-készítő, aki az 1989-es fordulat után sokáig volt külső munkatársa a Háromszék napilapnak, június 10-én töltené 83. életévét. Bizonyos személyes nézeteltérések és elmélyülő betegsége vetett véget aktív közéleti és közírói munkásságának.