FIÚK / BOYS a Flow fesztiválon

2024. június 17., hétfő, Kultúra

A FrenÁk örök érvényű darabja – amely a kortárs tánc és akrobatikus elemek keveréke – az emberlét társadalmi aspektusának lényegét tárgyalja és kíméletlen őszinteséggel elemzi. A szereplők törékeny egyensúlya hatalomvágyat, gyengeséget, nárcizmust, versengést és megaláztatást rejt. A férfiasság és a nőiesség sztereotípiái a konstruált társadalmi rendet tükrözik.

  • Fotó: Bobál Katalin
    Fotó: Bobál Katalin

A férfi szexualitást annak különböző aspektusain keresztül vizsgálja: eredetét, valamint tudat alatti forrásait. Légies koreográfiá­jával kinyitja a ketrec ajtaját és szabadon engedi tudatalattink vadállatait. A BOYS a sötét humor, az éles irónia és az agresszió eszközeivel illusztrálja az érzelmi laposságot és kliséket, amelyek a modern férfi kapcsolatait uralják.

Ahogy már megszokhatták a nézők, a FrenÁk Társulat ismét bravúros és akrobatikus produkcióval kápráztat el a Flow5 fesztiválon. A társulat a fesztivál eddigi kiadásain már olyan elismert produkciókat muatott be, mint a BIRDIE, a FaUN és a LUTTE.

A FIÚK közvetlenül kapcsolódik tudatalattink mélyebb rétegeihez, de a modern társadalomról szóló kegyetlen esettanulmánynak is tekinthető. Az elő­adás megnevettet minket, de egyben borzalmas, mégis magával ragadó darab a férfiakról és a fiúkról.

Előadók: Eoin Mac Donn­cha, Holoda Péter, Buda Balázs, David Leonidas Thiel, Frányó Viktor, az előadás zenéjét Fabrice Planquette és Gergely Attila jegyzi, fények: Marton János, hang: Hajas Attila, színpadtechnika: Zoltai György, koreográfus: FrenÁk. A FIÚK a Legjobb előadás díjat nyerte el a Veszprémi Táncfesztiválon, illetve Lábán Rudolf-díjat kapott 2005-ben.

Az előadást június 23-án, vasárnap 19 órától lehet megtekinteni a Tamási Áron Színház nagytermében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-06-17: Kultúra - Nagy B. Sándor:

Kezdődik az ötödik Flow fesztivál

Hét táncprodukció, egy workshopbemutató, közönségtalálkozók és nagy bulit ígérő záróparti szerepel a Sepsiszentgyörgyön mától vasárnapig tartó Flow Nemzetközi Táncfesztivál idei programjában. A nagytermi előadásokra érvényesek a színházi ajándékutalványok. Az M Studio Mozgásszínház szervezésében immár ötödik alkalommal sorra kerülő eseményről Márton Imola társulatvezetőt kérdeztük.
2024-06-17: Szabadidő - :

Mit főzzünk ma? (Spenótos vega rakott krumpli)

Hozzávalók: 25 dkg füstölt gabonakolbász, 60 dkg krumpli, 20 dkg spenót, 2–3 db zöldhagyma, 10–10 dkg füstölt és trappista sajt, 1,5 dl főzőtejszín, 1,5 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg vaj, só, bors, szezámmag, szerecsendió.