Kisvárdán is bemutatták a Nemes Levente-kötetet

2024. június 27., csütörtök, Kultúra

A Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiváljának második napján, június 22-én, szombaton bemutatták Nagy B. Sándor dramaturgnak, lapunk munkatársának Nemes Levente színművésszel, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház egykori igazgatójával készített beszélgetőkönyvét a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ társalgójában.

  • Bartalis Előd fotója
    Bartalis Előd fotója

A Kurázsi és gyerekei című előadás közelgő bemutatója miatt idén a sepsiszentgyörgyi társulat nem vehetett részt a kisvárdai fesztiválon, a kísérőprogramok között azonban mégiscsak képviseltette magát a színház a Nemes Levente-beszélgetőkönyv bemutatójával – áll a színház honlapján. Az eseményen a könyv szerzője faggatta a 85 évesen még mindig aktív színművészt az életéről, végül pedig a közönség köréből is többen bekapcsolódtak a beszélgetésbe. A könyvbemutatón a magyar színházi szakma több jeles képviselője, kritikusok, színháztörténészek, kollégák, pályatársak és a kisvárdai színházkedvelő közönség idősebb-fiatalabb tagjai közül is sokan megjelentek, érdeklődéssel hallgatva Nemes Levente vallomásait életének fontosabb eseményeiről, kisvárdai élményeiről és általában a színházról, amiről a könyv felvezetőjében így fogalmaz: „teljes mértékben kitöltötte az életemet: széltében, hosszában, mélységében...”

Nemes Levente lapunknak elmondta, jó érzés volt számára Kisvárdán is bemutatni a beszélgetőkönyvet, hisz egész színházi pályáját végigkísérte a kisvárdai fesztivál, ez volt az a rendezvény, ahol a szakma elsőként figyelt fel intézményvezetői szándékaira és ahol az évek során rengeteg díjat nyert a sepsiszentgyörgyi társulat, melyek mind-mind azt bizonyították, hogy a Tamási Áron Színház megújulási kísérletei jó úton járnak. (s.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-06-27: Közélet - Fekete Réka:

Szabadon, de szabályokkal a fogyatékkal élők táborában (Írisz Ház)

A tizenkilenc éves Szabolcsot minden reggel elkíséri édesanyja a sepsiszent­györgyi Írisz Házba, délután érte megy. A harminchét éves Hajnalka önállóan indul reggel és tér vissza kora délután otthonába, de nem ismeri az időt, mi volt ma, mi lesz holnap. A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány évente szervezett téli és nyári táborában, miként a múlt heti sepsikőröspataki együttléten is, a fogyatékkal élő fiatalok és családjaik egyfajta szabadságot élveznek.
2024-06-27: Közélet - :

Székely Géza múzeumi őrjárata szülőfalujában

A Múzeumok Éjszakája csernátoni rendezvénysorozatában június 22-én délután ünnepélyes keretek között nyílt meg a Haszmann Pál Múzeumban Székely Géza csernátoni születésű, Kolozsváron élő grafikus és festőművész Múzeumi őrjárat című egyéni tárlata.