Kánikulariasztás

2024. július 10., szerda, Belföld

Kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető újabb riasztásokat bocsátott ki tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország teljes területére.

  • Öntözik az utat Sepsiszentgyörgyön – a kánikulariasztás Háromszékre is érvényes. Albert Levente felvétele
    Öntözik az utat Sepsiszentgyörgyön – a kánikulariasztás Háromszékre is érvényes. Albert Levente felvétele

A meteorológusok szerint a szerdai nap folyamán a hőség fokozódik, másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztás lesz érvényben Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov megyében és Bukarestben. Az említett területeken a hőmérsékleti maximumok elérik a 39 fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as értéket. A minimumok 20 fok körül alakulnak. Az ország többi részére elsőfokú riasztás lesz érvényben szerdán, a 37 fok körüli hőmérséklet kellemetlen hőérzettel társul. A meteorológusok figyelmeztetnek ugyanakkor, hogy a hőséghullám országszerte egész héten ki fog tartani.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-10: Belföld - :

Torlódás, útlezárások

Javítási munkálatok kezdődnek július 10-én a Romániát Bulgáriával Giurgiu és Rusze között összekötő Duna-hídon, ezért a határátkelőn megnövekedhet a várakozási idő – közölte tegnap a közlekedési rendőrség.
2024-07-10: Világfigyelő - :

Kijevi gyermekkórházat ért találat

Befejeződtek a mentési munkálatok az ukrán főváros, Kijev központjában lévő Ohmatdit gyermekkórház területén, amelyet hétfőn ért orosz rakétacsapás. Ihor Klimenko belügyminiszter tegnapi közlése szerint ezen a helyszínen két ember vesztette életét és 32-en sérültek meg. A Kijevet ért támadássorozatnak összesen 32 halálos áldozata lett.