Kézdivásárhelyi uszodaElőkészítik a terepet a darunak

2024. július 11., csütörtök, Közélet

Folytatódik az építkezés a kézdivásárhelyi fedett uszodánál, a munkások most készítik elő a helyet annak az óriásdarunak, amely a tetőszerkezet elemeit fogja felszerelni. Elképzelés szerint idén már a tetőelemek is a helyükre kerülnek.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A kézdivásárhelyi fedett uszoda a céhes város modern kori történetének legnagyobb értékű, közpénzből végzett beruházása: mintegy harmincmillió euróba kerül a többmedencés, lelátót is magában foglaló létesítmény, amely a Petőfi Sándor Általános Iskola mögött a Deme László Műjégpálya és a Kicsid Gábor Sportcsarnok közé ékelődik be.

Az alap kiöntésére még Török Sándor polgármester idején, 2006-ban sor került, a munkálat újrafelvétele azonban csak 2023-ban történt meg, miután a városvezetés kilobbizta az építkezéshez szükséges tetemes összeget, ami úgy valósulhatott meg, hogy Cseke Attila volt a fejlesztési miniszter.

A kivitelezést megnyerő cégtársulás jó ütemben halad: gyakorlatilag az alap betonelemeit mind kiöntötték. Jelenleg a terepet készítik elő egy óriásdaru fogadására, ugyanis a meglévő szerkezet nem elégséges ahhoz, hogy a gyártás alatt lévő – vélhetően augusztusra érkező – tetőelemeket a helyére emelje. Az uszoda befejezéséhez három év áll rendelkezésre, a kivitelezési szerződés 2023. március 14-i aláírásakor a vállalkozások képviselője úgy vélte: ha valami komolyabb buktató nem jön közbe, akkor a tervezettnél korábban átadhatják az épületet. Az uszoda beépített területe egyébként 8900 négyzetméter lesz, a nagy- és kismedencéken kívül számos más berendezés kap helyet benne.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1234
szavazógép
2024-07-11: Közélet - Iochom István:

Halasztással kezdődött az újabb visszaállamosítási per (A román állam a papolci közbirtokosság ellen)

Huszonhat tárgyalás után alig ért véget a román állam által az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen 2019-ben indított alapfokú per, máris újabb visszaállamosítási per kezdődött a kézdivásárhelyi bíróságon.
2024-07-11: Közélet - Nagy D. István:

Átadták a rendőrségnek a drogtesztelőket

Hat darab drogkimutató készüléket vehet használatba a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya, miután e havi soros ülésén Kovászna Megye Tanácsa jóváhagyta az önkormányzat által vásárolt eszközök ingyenes haszonbérbe adását. Az eszközök és a szükséges tesztkészletek közel 136 ezer lejbe kerültek, beszerzésüket a megyei tanács tavaly kezdeményezte, de bizonyos megszorítások miatt csak most sikerült lezárni a folyamatot.