Új híd Kovászna és Kommandó határán

2024. július 11., csütörtök, Közélet

Megnyílt a forgalom előtt a Nagy-Bászka-folyón áthaladó új híd az Ölves erdőrész felé vezető erdei úton. Az átkelő megépítését a megyei erdőgazdálkodási igazgatóság kezdeményezte, a beruházás mintegy 2,5 millió lejbe került, a szükséges összeget az erdőgazdálkodás akadálymentesítésére létrehozott országos alapból fedezték.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A 24 méter hosszú, előregyártott vasbeton gerendákból készült, járdával és korláttal ellátott új híd Kommandó és Kovászna közigazgatási határán épült a régi átkelő helyébe, melyet a helybéliek Bálint Gyuri hídjának neveztek, mivel a néhai Bálint György telke mellett épült 1965–1970 között. Az idők során bekövetkezett áradások és a természetes korrózió következtében ez a híd már nem volt biztonságos, ezért tavaly lebontották és helyébe újat építettek.

A híd nem csak az erdőgazdálkodási tevékenység lebonyolítása szempontjából volt fontos, hanem azért is, mert ezen lehet megközelíteni a Kovászna közigazgatási területéhez tartozó Cigány-patakot, ahol a fürdővárostól több mint húsz kilométerre abszurd módon felépült az üdülőházakból és villákból álló kovásznai Lakóca negyed. Itt található az Alpin Szálló is, ahová olykor magyarországi turistabuszok is érkeznek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-11: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Vissza kell adni az iskola becsületét

A képességvizsga és az érettségi nem csupán a diákokról szól, hanem az oktatási rendszerről és az egész társadalomról, amelyek meglehetősen rossz bizonyítványt állítottak ki magukról idén is.
2024-07-11: Vélemény - Bodor János:

Kizárólag román felirat (Szóvá tesszük)

Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a megyei erdészeti igazgatóság az újonnan átadott, „Bálint Gyuri-hídként” emlegetett átkelőre kizárólag román nyelvű táblát helyezett ki a 70 százalékban magyar lakosságú Kovászna város közigazgatási területén „Valea Basca Mare” felirattal. Ráadásul helytelenül!