Barót-napokGyermeknap és hagyomány

2007. június 2., szombat, Közélet

Igencsak jó volt tegnap gyermeknek lenni Baróton: a városnapok alkalmával számtalan rendezvény kizárólag hozzájuk és róluk szólt.

Délelőtt a békéscsabai Tücsök Peti—Hangya Levi páros szórakoztatta dalaival, verseivel és vicceivel a nagyérdemű ,,kisközönséget", majd a zirci Zabhegyező tartott kézműves-foglalkozást, és nem hiányzott a roller-, kerékpár-, görkorcsolya- és hulahoppverseny sem. Felnőttek számára is érdekes élményt jelentett a Gaál Mózes Általános Iskola elemistáinak munkáiból nyílt, Barót gyermekszemmel című kiállítás.

A városi művelődési ház kistermében a Barót Jövőjéért Egyesület és a Baróti Szabó Dávid Középiskola néprajz szakos diákjainak gyűjtéséből nyílt kiállítás. Ha darabonként kerülnek elénk a most kiállított tárgyak, talán legyintve továbbmegyünk mellettük, hiszen láttunk még ilyent, viszont így együtt Erdővidékről mondanak el igen sokat: a szövőgép nyomát viselő ruha, a varrottas, a hosszú évtizedeket megért vasaló, a gyakran használt petróleumlámpa, a festett bútor, a népművészeti remek és régi családi fénykép.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4172
szavazógép
2007-06-02: Világfigyelő - Váry O. Péter:

Röviden

Őszre elkészül a külkapcsolati stratégia
Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet Magyarország külkapcsolati stratégiája, az összefoglaló tanulmány napokon belül kész lehet — mondta Göncz Kinga külügyminiszter tegnap azt követően, hogy beszámolót tartott az MSZP nemzetpolitikai tagozatának ülésén. Közlése szerint az összefoglaló tanulmányról nyáron tovább szeretnének egyeztetni a pártok szakértőivel, véleményformáló értelmiségiekkel és a nagykövetekkel. A stratégia kiemelten kezeli Magyarország biztonsági és gazdasági helyzetét, érdekeit, valamint a magyar identitás kérdését — közölte Göncz Kinga. A külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy a most készülő dokumentum ciklusokon átívelő stratégia lesz.
2007-06-02: Közélet - Hecser László:

Mikor diákok diktálnak

A Baróti Szabó Dávid Középiskolában tegnap a diákság átvette a vezetést, s osztályharcot hirdetett, így a tanulás és felelés helyett a tehetség, erő, fantázia, általános műveltség és a sportokban való jártasság vált meghatározó fontosságúvá.