Gólyalábakon szebb a világ

2007. június 2., szombat, Közélet
A gyermeknap nem tegnap reggel kezdődött, hanem jóval korábban. Ezt egy kisfiútól tudom, aki a Szent György-napok óta várja, hogy végigmehessen az alkalomra felszerelt kalandpark bátorságot próbáló mászókáin, a városünnepen ugyanis nem ért rá.

Tegnap nem csak a fákon függő sétáló alatt volt nagy a sor a sepsiszentgyörgyi Erzsébet-parkban, a tuskócipőknek is nagy volt a keletje, a gólyalábakért egyenesen versengtek, mert a gyermekek szerint a magasból minden szebbnek tűnik, és jobban lehet látni, mit érdemes még kipróbálni. A kislányok inkább köveket, üvegtárgyakat festettek, a fiúk a sakkozást, a falra mászást választották, de készítettek kartonkocogtatót is. A legnagyobb közönsége a színpadi táncoknak és a Vitéz László bábjátéknak volt, de azok látták a legszínvonalasabb produkciót, akik elmentek az Udvarhely Néptáncműhely Hü­velyk Matyi előadására.

A vásárban kínáltak nyalókát és vattacukrot, műanyag kardot és puskát, bébiruhát, egy ismert piperecikkgyártó cég a legkisebb gyermekeknek is kezébe nyomta az illatreklámot, de nem éreztük kürtőskalács illatát, nem láttunk labdahegyeket, fajátékokat. Ennek ellenére jó volt a hangulat az Erzsébet-parkban, a gyermekek nem figyeltek a silányságra, hanem örvendtek a pillanatnak. Reggeltől délig óvodáscsoportok kígyóztak a város központjában, délután szülőkkel, nagyszülőkkel érkeztek a kisebbek, barátokkal a nagyobbak, s bár a létszámban nem volt hiány, valami mégis hiányzott. Talán az, ami az ünnepet ünneppé teszi.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 326
szavazógép
2007-06-02: Közélet - Simó Erzsébet:

Épp csak döcög közéletünk szekere

Az önkormányzatok, helyi városi és községi tanácsok döntési joggal rendelkeznek a település ügyes-bajos dolgaira vonatkozó határozatok elfogadásában. Ennyi esztendő után azt hihetnők, e kis testületekben a közérdek, a város, község vagy falu haladása a legfontosabb, s ez a cél a tanácstagokban fölülírja pártbeli vagy etnikai hovatartozásukat. De Kovásznán nem így van, a város független polgármestere nehezen boldogul a tanáccsal.
2007-06-02: Közélet - Farkas Réka:

Elvesznek az idei uniós pénzek? (A politikai cirkusz ára)

Traian Băsescu államfő szerdai parlamenti beszédének ellentmondásaira hívta fel a figyelmet Márton Árpád képviselő.