Szudán elfogadta a darfuri határozatot

2007. augusztus 2., csütörtök, Világfigyelő

Akol Adzsavin Lam szudáni külügyminiszter tegnap kijelentette, hogy országa elfogadja az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát, amely előirányozza, hogy 26 000 békefenntartó teljesítsen szolgálatot a polgárháború sújtotta nyugat-szudáni Darfur tartományban.

A határozat szövegét a keddi szavazás előtt többször is felülvizsgálták, hogy az elfogadható legyen Szudán számára. A szöveg legutolsó átdolgozása a szudáni külügyminiszter szerint figyelembe veszi az afrikai országnak azt az igényét, hogy többségükben afrikaiak legyenek a térségbe vezényelt katonák és rendőrök. Az ENSZ és az Afrikai Unió közös — 20 000 katonából és hatezer rendőrből álló — békefenntartó alakulata (UNAMID) lesz a legjelentősebb békefenntartó misszió.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2007-08-02: Világfigyelő - x:

Keresztények hátrányos megkülönböztetése Európában

Európában a keresztényeknek egyre inkább hátrányos megkülönböztetésben van részük. Ez derül ki a Német Evangéliumi Alliansz vallásszabadsággal foglalkozó munkacsoportja elnökének, Paul Murdoch lelkésznek a wetzlari Evangéliumi Rádióban (ERF) elhangzott egyik nyilatkozatából.
2007-08-02: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Európa-politikai stratégiát fogadtak el
A magyar kormány tegnapi ülésén elfogadta az Európa-politikai stratégiát, amelynek részleteit Göncz Kinga külügyminiszter ismertette a kormányszóvivői tájékoztatón. Mint elhangzott, a Magyarország uniós vízióját 2014-ig meghatározó dokumentum elfogadását széles körű társadalmi egyeztetés előzte meg. Göncz Kinga kiemelte: Magyarország a szorosabb európai integráció mellett áll, mert egy erős, sikeres és versenyképes Európai Unióra van szükség ahhoz, hogy az ország sikeres és versenyképes lehessen.