Bontják a budai Skálát

2007. augusztus 8., szerda, Világfigyelő
Ünnepélyes keretek között távolították el a Budai Skála épületének homlokzatáról az áruház emblémáját kedden, ezzel kezdetét vette az épület bontása, és a helyén a 35 milliárd forintos befektetést jelentő Újbuda központ kialakítása.

A Budai Skála bontása előreláthatólag három hónapig tart, a városközpont 2009 tavaszára készül el. Az eseményen Komjáti Ági, a Skála egykori háziasszonya felidézte az 1976. április 2-i kezdetet, amikor megnyitotta kapuit a főváros első szövetkezeti áruháza. Demján Sándor, a Skála első igazgatója a bécsi Staffa mintájára alakította ki az ország akkori legnagyobb, 20 500 négyzetméter alapterületű áruházát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2007-08-08: Világfigyelő - x:

Kilakoltatatás Hebronban

Több száz izraeli rendőr lakoltatott ki tegnap zsidó telepeseket két törvénytelenül elfoglalt házból a ciszjordániai Hebronban.
2007-08-08: Világfigyelő - Mózes László:

Röviden

Munkácsy-festményt foglaltak le
Július elején érkezett az Egyesült Államokból Magyarországra a pénzügyőrök által lefoglalt Munkácsy Mihály-festmény ― közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. A vám- és pénzügyőrség nyomozószolgálata csempészet megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben ― mondta Sipos Jenő. A légipostán érkezett csomagon ismeretlen alkotó neve volt feltüntetve, ugyanakkor a festményre 1500 dolláros biztosítási díjat kötöttek. A vámosok tételes vizsgálatot tartottak, mivel ,,különböző jelzések arra utaltak", hogy Munkácsy-festményről van szó ― fűzte hozzá. Az alkotást jelenleg a Magyar Nemzeti Galéria szakértői vizsgálják.