Az utca hangja

2007. augusztus 10., péntek, Nyílttér
DÁVID ÁRPÁD, Málnásfürdő. Kérdem én a romániai legfelsőbb magyar elitet: mi a fontosabb, a pártok, szervezetek érdeke és politikája vagy az erdélyi magyarság érdeke, az egység?

Képesek lennének-e lemondani a pártok, szervezetek politikájukról az erdélyi magyarság érdekében, az egységért vagy sem? Én úgy gondolom, hogy az a politikus, aki nem harcol a nép érdekében, tehát az egységért, az áruló, nem nemzeti hős. Ajánlom és javasolom, hogy azok, akik nem képesek a nemzet érdekében megegyezni, mondjanak le, és adják át a helyüket olyanoknak, akik képesek erre. Nincs sok idő az egyezkedésre, mert az európai parlamenti választások az idén lesznek, jövőben pedig a romániai választások. Ha nem tudunk megegyezni, porlunk, mint a szikla.

SZABÓ JÁNOS, Sepsiszentgyörgy. Érdeklődéssel olvastam Kónya Ádám képviselő úr szavait a sugásfürdői állapotokról, csak azt nem értem meg, hogy ez kinek is szól, hiszen az intézkedések túlnyomó része a városi tanács döntéseire vár. És ha már itt tartunk, volna néhány észrevételem, mely ugyancsak a polgármesteri hivatalra tartozna. Beszéljünk például a turizmusról, melynek egyetlen gondját sem oldották meg. Mindenki által ismert, hogy az Erős-oldalban a Honvéd-forrásokat nem lehet megközelíteni, mert eltűnt a palló, aki vizet akar venni, annak át kell másznia a patakon. Másik probléma: bár a forgalmi törvény előírja, hogy állatvontatású járművekkel tilos a városokban közlekedni, a roma szekerek gátlás nélkül áthajtanak a központon. Mire való a kétféle rendőrség, ha tehetetlenek? Vagy a romákra nem vonatkoznak Románia törvényei? És ide tartozik a cigánylovak város közti randalírozása, az utánuk maradt trágya, vagy a malacos kocák zöldövezetekben való turkálása, a kukák kiborogatása. Felmerül a kérdés: miért fizetjük az adónkból a közösségi rendőrséget, ha nem képesek a város rendjét őrizni?

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2616
szavazógép
2007-08-10: Közélet - x:

Épülnek a parkolók

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat lakónegyedi parkolóépítési programjában idén négy helyszín szerepelt.
2007-08-10: Nyílttér - x:

Adalékok Dálnoki Veress Lajosról

A Méltatlanul megtagadott honvédtábornokok című írásért köszönettel tartozom Sylvester Lajosnak azért, mert a Há­romszék olvasóinak is leírta vitéz primor Dálnoki Veress Lajos vezérezredes életpályáját, érdemeit, magyarságához való hűségét, meghurcoltatását. Ő 1943 márciusában Sepsiszentgyörgyön volt, a kolozsvári IX. hadtest parancsnokaként fogadta a helyőrség jelentését a Református Székely Mikó Kollégium főtéri épülete előtt.