Pontosítás a kovásznai honlapügyben

2009. július 10., péntek, Nyílttér

A Háromszék július 3-i számában Gyila Sándor közölt cikket a kovásznai honlapok körül kialakult helyzetről, az írással kapcsolatban több dolgot is pontosítani szeretnék.

Gyila Sándor valóban felhívott engem néhány héttel ezelőtt, hogy a kovaszna.ro és a bailecovasna.ro honlap sorsa felől érdeklődjék. Tényszerűen tájékoztattam őt a valóságról: a két tartománynév (domain) az enyém, az ott található tartalom viszont a városé, mivelhogy Kovászna még tavaly megrendelte és kifizette azt. A kovásznai önkormányzattal kötött szerződésem tavaly decemberben lejárt, a város ekkor jelezte, hogy a tartalmat a továbbiakban saját tulajdonú név alatt (primariacovasna.ro) szeretné tovább fejleszteni. A tartalom költöztetésének műszaki feltételeit készséggel megteremtettem. Szó sincs tehát ,,kicsinálásról" vagy ,,lekoppintásról-klónozásról", amint azt a cikk nyíltan vagy burkoltan állítja. Az egyetlen jogos kifogás, amely a városháza által jelenleg működtetett honlapot illeti, a gyenge népszerűsítés, ugyanis az internetes keresőknek valóban a mai napig a kovaszna.ro és a bailecovasna.ro számít elsőrendű információforrásnak.

Nem értem azt sem, miért gond, ha valaki nyilvános fórumokon román nyelven kér segítséget a munkájához, nem értem, mi köze a kanadai geofizikai műhold Doppler-radarjának a kovásznai honlapokhoz. Azt pedig végképp nem tudom, hogy melyik kovásznai honlapon találhatott Gyila Sándor meztelen kiskorúakat, ilyesmi sem az általam, sem a város által működtetett Kovászna-honlapon nincsen. Talán tévedésből kattintott gyermekpornóra.

LUKÁCS JÁNOS ÉS „ISTYFU"

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2009-07-10: Nyílttér - x:

Az utca hangja

TÓTH MÓNIKA, Kovászna. A Benedek Elek-emlékévben a nagy mesemondó előtt tisztelegve a Cimbora jelenlegi szerkesztőit, a kifinomult ízlésű, csendes jóságú, emberi méltósága miatt is elismert nagy előd utódait is méltatnunk kell.
2009-07-10: Nyílttér - x:

Nyári idill Szemerján - Ferenczy L. Tibor

Hétköznapi jelenet Sepsiszentgyörgyön. Aki még kicsi a kaszához, az kukázik.
Kora délután tűnődés íróasztalnál. ,,A kilátás ugyanaz több mint két évtizede: szürke lakótömb felém néző ablakai, a gerlék, galambok legnagyobb örömére utólag ajándékba kapott, cserepes lapos tetővel. A 2-es tömbház bal oldalán a szinte karnyújtásra levő hárs, melyet hagytak felcseperedni a csatornáig, szertornász széplányként hajlong előttem karnyújtásnyira. Időváltáskor a barométerem.