Megyehatár-vita

2009. augusztus 6., csütörtök, Közélet

A Hargita és Neamţ megye közötti határvitát kívánta tisztázni a két megye vezetője tegnap a Gyilkos-tónál.

Borboly Csaba és Vasile Pruteanu, valamint a két intézmény szakemberei és a két érintett település képviselői a Gyergyó­szentmiklós és Békás között húzódó határvonal kérdésében továbbra sem értettek egyet: míg a Neamţ megyeiek azt állítják, hogy egyértelmű az 1968-as megyésítéskor megvont határ, addig a Hargita megyeiek szerint azt 1987-ben módosították, ám ezt csak 2002-ben hozták a Hargita megyei illetékesek tudomására. Végül a felek abban maradtak, hogy a 2005-ben már megalakult vegyes bizottságra bízzák a vita rendezését. Ha a bizottságnak sem sikerül tisztáznia a helyzetet, a közigazgatási bírósághoz fordulunk — jelentette ki Borboly Csaba, aki egyébként nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy Mezei János, Gyergyószentmiklós MPP-s polgármestere egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem jelent meg a találkozón.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 976
szavazógép
2009-08-06: Közélet - x:

Eredményt csak összefogás hozhat (Tőkés László közleménye)

,,Ahelyett, hogy az Orbán Viktor Fidesz-elnök által Tusványoson jelzett európai jobboldali fordulat előkészítésére összpontosítanánk erőinket, és ahelyett, hogy a közös cél — az önrendelkezés — érdekében közösen fáradoznánk, kisstílű verbális pankrációval idegenítjük el közösségeinket a cselekvéstől, nyilatkozatháborúval lehetetlenítjük el a közös kiállás esélyét, és alpári hangnemben sütjük rá a bélyeget mindenkire, aki nem ugyanabban a sorrendben mondja fel a nemzeti egyszeregyet" — fogalmaz Tőkés László EP-képviselő tegnapi közleményében, miután utal egy sor, a sajtóban megjelent, a Magyar Összefogást bíráló írásra.
2009-08-06: Belföld - x:

Hírsaláta

FÖLDRENGÉS A TENGERPARTON ÉS BUKARESTBEN. A Richter-skála szerinti 5,5-es erősségű földrengés rázta meg szerdán Dél- és Délkelet-Romániát. A 10 óra 50 perckor történt, két-három másodpercet tartó földmozgás főleg a Fekete-tenger partján volt észlelhető, de Bukarestben is jól érződött. Az epicentrum ezúttal nem Vrancea térségében volt, hanem a Fekete-tengerben. Áldozatokról és károkról nem érkezett jelentés. (Agerpress)