Kilátástalan állapotban a magyar gazdaság

2007. augusztus 16., csütörtök, Világfigyelő

A Fidesz szerint kilátástalan állapotban van a magyar gazdaság, és bebizonyosodott, hogy a kormány gazdaságpolitikája megbukott — mondta Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője tegnap Budapesten sajtótájékoztatón.

A kormány vessen véget az ámokfutásnak. A felelőtlen ígérgetések, a kaotikus gazdaságpolitika nem tud kivezetni a jelenlegi állapotból — jelentette ki az ellenzéki politikus a kedden nyilvánosságra hozott makrogazdasági adatok kapcsán, amelyek szerinte az elmúlt évtizedben a legrosszabbak. Bánki Erik azt mondta: a kormány ezen a negatív tendencián nem tud változtatni, az egyetlen megoldás az lenne, ha belátná alkalmatlanságát, és távozna. Mint mondta, a Fidesz Parlament előtt lévő adócsökkentő és gazdaságélénkítő csomagjai kiutat jelenthetnének a jelenlegi reménytelen állapotból. A fideszes képviselő szerint a visszaesésben közrejátszottak az egészségügy, az oktatás területén hozott, nem kellően átgondolt intézkedések. Úgy vélte, az inflációs mutatók tovább romlanak, mivel a gabonafélék jelentős termésátlag-csökkenése miatt szinte valamennyi élelmiszeripari termék ára emelkedik ősszel. Bánki Erik közölte: a magyar gazdaság teljesítménye idén hónapról hónapra csökken, miközben a környező országokban, például Szlovákiában kilenc százalék fölötti gazdasági növekedést mértek. ,,A pannon puma defektet kapott" — fogalmazott. A politikus szerint nem csak a magyar gazdaság egésze, de a turizmus is ,,borzalmas" állapotban van: miközben egész Euró­pában hat százalékkal növekszik, addig Magyarországon stagnál. Bánki Erik szerint kiutat jelenthetnének a jelenlegi állapotból a Fidesz Országgyűlés előtt lévő gazdaságélénkítő és adócsökkentő csomagjai, amelyek a kis- és középvállalkozásokat támogatják. A képviselő úgy vélte, ahhoz hogy változások történjenek, az kell, ne csak a szavak szintjén, hanem érdemben történjen egyeztetés a gazdasági szféra szereplőivel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-08-16: Élő múlt - Szabó Gyula-Jenő:

A szekuritáté karmai között

Az utolsó méregcsepp
Most, 2001 októberében, amikor ezeket a sorokat írom, nyilván, már teljes biztonsággal vethetem papírra mint kétségbevonhatatlan tényt, hogy a szekuritáté részéről a volt baróti szekus, Ardeleanuval történt találkozás és próbálkozás volt az utolsó kísérlet arra, hogy engem zaklassanak, s arra próbáljanak rávenni, hogy beszervezett besúgóként ,,működjek" a Megyei Tükör szerkesztőségében.
2007-08-16: Világfigyelő - x:

A körmére néznek Sarkozy feleségének

Parlamenti vizsgálóbizottság elé idézhetik Cécilia Sarkozyt, a francia elnök feleségét. A líbiai alkuról faggatnák, amellyel állítólag hozzájárult a halálra ítélt bolgár ápolók kiszabadításához. A francia ellenzék a jövő hónapban akarja meghallgatni Sarkozy feleségét arról, hogy mit ígért Líbiának a francia állam, és egyáltalán mire terjedt ki a férjétől kapott megbízása.