Két patak fellélegezhet

2009. augusztus 28., péntek, Nyílttér

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület átfogó szemétgyűjtést szervezett augusztus 22—23-án a céhes város környékén. A két nap alatt harmincöt önkéntes mintegy hét kilométeres szakaszt takarított ki a Kászon pataka és a Feketeügy mentén, az eredmény négy traktorutánfutónyi szemét.

Műanyag zacskók, palackok, döglött állatok, rongydarabok, üvegek, szerves hulladék, papír, orvosságos dobozok, autógumik, vaskályha és még sorolhatnánk oldalakon keresztül. Elképzelhetetlen, hogy miért hordják némelyek mocskukat a patakmederbe, utak szélére, hiszen ezzel közvetlen környezetüket is beszennyezik.

Dicséretre méltó Ráduly Attila és Bíró Levente kezdeményezése, nem mindennapi feladatra szánták el magukat, amikor megtervezték, előkészítették és lebonyolítását koordinálták ennek a hétvégének. A hulladékgyűjtő önkéntesek — civil szervezetek, önkormányzatok, cégek, politikusok képviselői és szabad idejüket feláldozó magánszemélyek — a nehéz munka után bográcsoláson vehettek részt, meghallgatták Finna István földrajztanár előadását a Feketeügyről, majd a tábortűz mellett zenét hallgattak, énekeltek. Valószínűleg folytatása is lesz e hasznosan eltöltött hétvégének, legközelebb a Besenyői-tó partját készülnek kitakarítani a lelkes környezetvédők.

Kocsis Zoltán, Kézdivásárhely

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 433
szavazógép
2009-08-28: Nyílttér - x:

Székely-indiánok a besenyői erőd mellett

A medvetestvérek rossz híre miatt rezervátumba kényszerült az idei székely-indián tábor: fel kellett cserélnünk a szabad prériket és erdőket a biztonságosabbnak tűnő erőddel.
2009-08-28: Nyílttér - x:

Vermut vagy törvényszegés (Visszajelzés)

Ősi örökség, nem vermut, hanem a 83-as számú törvény 1949-ből — válaszoljuk Sikó Imre Bölön községi polgármesternek a Há­romszék augusztus 7-i számában megjelent írására (melyben Csinta Samu tényfeltáró riportjára reagált) mi, érdekelt bölöni polgárok.