Sikeres városnapok

2007. június 4., hétfő, Közélet

Az időjárás csak részben tartott Barót népével (a péntek esti programot elmosta a jégeső), de nem túlzás kijelenteni, hogy a város ünnepén a kulturális programokat kedvelők, a sportokért lelkesedők vagy éppen csak a felhőtlenül szórakozni vágyók egyaránt megtalálták a maguk számára igazi kikapcsolodást jelentő rendezvényt.

Aki péntek délután nem látogatott ki a városi művelődési házba, sokat veszített. A Kodály-emlékév alkalmával szervezett dalostalálkozón 250 kisiskolás lépett fel, s énekelte tiszta gyermekhangon népdalaink közül a legszebbeket. Érdemes lett volna megtekinteni a dalostalálkozót közvetlenül követő programot is.

A Baróthoz tartozó falvak kultúrházainak, egyházainak, ifjúsági szervezeteinek, műkedvelő csoportjainak előadása is figyelemre méltó volt. A nézők távolmaradása nem tántorítótta el a fiatalokat, s a rövid színdarabok, versek és énekek előadásával megelevenítették a valamikori falusi múlt egy-egy pillanatát, rávilágítottak a székely ember mentalitására, jó humorral ,,cifrázták ki" gondolkodásmódját is. Érdekes volt megfigyelni, amint a barótiak többsége ismerkedett a sepsiszentgyörgyi Testfestő műhely által ,,állított" élő szoborpark látványával. A fellépő együttesek, előadóművészek megfelelő összeválogatása változatos programot ígért, viszont a jégeső miatti átprogramozás vagy a korai órá­ban való fellépés miatt sokan nem kapták meg azt a figyelmet (Tókos Melinda, Kővirág együttes), amelyet megérdemeltek volna. ,,Bejött" viszont az Insect, a Defender, a Dugó és a Haverock, na meg Vikidál Gyula és a késő éjszakáig játszó Role is.

Összességében nézve nem lehetett panasz sem a Barót-napok szervezőire, sem a művészek produkcióira.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 243
szavazógép
2007-06-04: Közélet - Szekeres Attila:

Visszaszolgáltatják az oltszemi kastélyt

Az oltszemi Mikó-kastélyt a 10-es törvény alapján természetben kérték vissza a család örökösei, Ingeborg Pildner von Steiburg és Georg Emil Schmutzler.
2007-06-04: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Kopjafaavatás születésnapra

A sepsiszentgyörgyi 115-ös számú Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat szombaton meghitt ünnepség keretében emlékezett fennállásának ötödik és a csapat névadója születésének 165. évfordulójára.