Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kopjafaavatás születésnapra

2007. június 4., hétfő, Közélet

A sepsiszentgyörgyi 115-ös számú Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat szombaton meghitt ünnepség keretében emlékezett fennállásának ötödik és a csapat névadója születésének 165. évfordulójára.

Az unitárius templomban Szé­kely Mónika segédlelkész mondott áhitatot, és köszöntötte az egybegyűlt cserkészeket, majd Bölöni Farkas Sándor-emlékműsort mutattak be. Gödri Judit csapatparancsnok kiemelte a nagy előd szerénységét, tenni akarását, másokkal szembeni gyöngédségét ― magával szembeni szigorúságát. A templom mellett felállított kopjafa leleplezése előtt Székely Mónika hangsúlyozta a felelősségérzetet, mellyel öröklött földünk és társaink iránt tartozunk. A kopjafával, az emlékezés fájával az unitárius cserkészek emléket állítottak nem csak az időseknek, hanem a fiataloknak is: ,,Ne féljünk kimondani: hálából tettük, mert megsegített az Úr." A kopjafaavatás után a vendégek fényképek segítségével ízelítőt kaptak a csapat eddigi tevékenységéről, majd az udvaron elkészített bográcsos krumplipaprikásból megvendégelték őket. Kézműves-foglalkozással, nyomozójátékkal, métázással és gitározással ért véget az ünnepség.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1156
szavazógép
2007-06-04: Közélet - Hecser László:

Sikeres városnapok

Az időjárás csak részben tartott Barót népével (a péntek esti programot elmosta a jégeső), de nem túlzás kijelenteni, hogy a város ünnepén a kulturális programokat kedvelők, a sportokért lelkesedők vagy éppen csak a felhőtlenül szórakozni vágyók egyaránt megtalálták a maguk számára igazi kikapcsolodást jelentő rendezvényt.
2007-06-04: Közélet - Hecser László:

A könyvek otthonra leltek

Több mint négy évet kellett várnia a baróti közkönyvtárnak és a tulajdonában levő 42 000 kötetnek, hogy ismét méltó otthonra leljen.