Túl zajos a Cinema Club diszkó

2007. augusztus 17., péntek, Nyílttér

A múlt héten csütörtökön megjelent, Gondok Sepsiszentgyörgyön című íráshoz lenne némi kritikus hozzászólásom. Az mind szép és jó, ha a tanácstagok zöme félti saját lakókörnyezetét, zajszennyezését, de ilyesmi máshol is akad bőven. A volt Művész mozi környékén éjjel lehetetlen az alvás, mert hétvégeken, pénteken, szombaton 23 órától hajnali 5-ig dübörög a diszkózene, no meg a velejáró dolgok. Például üvöltözés, autómotor-bőgetés, dudálás és egyebek, amik nem bírják meg a nyomdafestéket. Történik mindez a megyei rendőrségtől mintegy tíz méterre!

Legalább három utca lakóinak teszik tönkre az éjszakáit, mert a ,,zene" pár száz méterre is elhallatszik! Vajon ki adott működési engedélyt ahhoz, hogy a Cinema Club fedőnevű diszkó reggelig zavarja a környéken lakókat? Miért nem lehet működését korszerűsíteni, vagy olyan helyre költöztetni, ahol nem zavarnak senkit? Vagy ez is ,,nehézségekbe ütközik", mint a zebrák kialakítása a bevásárlóközpontok környékén?

Simon Ferenc, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2295
szavazógép
2007-08-17: Nyílttér - x:

Bő termés volt ígéretekből

Derék államelnökünknek, miután számos vezetővel volt nézeteltérése (ha jól odafigyelünk, még saját magával is), megértést keresett és talált is vendégfogadó tájainkon. Üröm az örömben (vagy vice versa), hogy a matrózkocsmák mélyén nevelkedett — tehát finnyásnak nem mondható — First Man is elképedt az utaknak csúfolt gödreinken (állítólag a másik szemére is kancsi maradt). Hiányolom, hogy a gyors vizit után nem tehettünk ki a gödrök mellé egypár nemrég pingált táblát: ,,Aici sunt banii Dumneavoastră" (Itt az önök pénze).
2007-08-17: Nyílttér - Szabó Gyula-Jenő:

A szekuritáté karmai között

Így hát valamelyest nyugodt voltam afelől, hogy ha méltattatták is velem a ,,Kárpátok Géniuszának" pótolhatatlanságát egy kikényszerített vezércikkben, azért mégis tiszta maradtam: a becsületes Szabó Gy. Jenő nevem nem ,,sározódott" be. De másnap, amikor a bányásznapi lapszámot a kezembe vettem, nagyot kellett csalódnom. A vezércikk alatt, a címoldalon szerepelt a Szabó Gy. Jenő aláírás, és a bármikor vállalható, tisztességes írásom alatt a Tasnádi Jenő.