Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2009. szeptember 2., szerda, Belföld

LEMOND ALELNÖKSÉGÉRŐL CRIN ANTONESCU. Lemondását azzal indokolta, hogy a kezdődő kampány miatt nem lesz elegendő ideje ellátni a szenátus alelnöki teendőit. Antonescu kijelentette, nem kívánja azt a látszatot kelteni, hogy a szenátus erőforrásait a kampány szolgálatába állítja, így inkább lemond az alelnöki tisztségről. Elmondta, hogy sem a számára közpénzekből biztosított autót nem fogja használni, sem állami rendezvényeken nem fog részt venni. A liberálisok vezetője bejelentette, hogy pártja idén újfajta kampányt indít, mely nem él az előző évtizedek régi gyakorlatával. (Mediafax)

KÁOSZ A TANKÖNYVPIACON. Rosszul elosztott és rossz minőségű tankönyvekből tanulnak jövőre a diákok, az oktatási reform az idén elvben folyik, ám a taneszközökre nem lesz hatással ― vélik az Új Magyar Szó által megkérdezett szakemberek. ,,A tankönyveken mérhető, mekkora nagy a káosz a hazai tanügyben" ― nyilatkozta a lapnak Lakatos András, az RMDSZ oktatási alelnöke, aki szerint a tankönyvellátás és a minőségbiztosítás egyaránt megoldatlan.

BEFUTOTT AZ ARANYSZARVAS. Ma kezdődik a 17. Aranyszarvas Fesztivál Brassóban. Az első este a román könnyűzene oszlopos tagjai közkedvelt dalokkal fogják szórakoztatni a közönséget. Luminiţa Anghel a The Best, míg Aura Urziceanu a Pround Mary című dalt énekli majd, ami Tina Turnert tette világhíressé. Mihai Georgescu az I Want To Break Free című Queen-dalt adja elő, míg Delia Matache Gloria Gayner slágerét, az I Will Survive-ot. Továbbá Tom Jones-, Ray Charles-, James Brown-, Frank Sinatra- és Whitney Houston-dalokat is énekelnek a Fekete Templom melletti színpadon. A zenei műsort egy Michael Jackson-számmal zárják, a popkirály We Are The World című dalával az összes énekes előadásában. Az estét a Sistem együttes műsora folytatja, majd színpadra lép az Aranyszarvas Fesztivál balettcsoportja, melynek koreográfiáját a Lord of the Dance tagja, Tone Leonard állította össze. Az estét a Hot Chocolate együttes zárja, mely a You Sexy Thing, Every One’s A Winner, It Started With a Kiss és a So You Win Again dallal vált híressé. (Manna.ro)

TÖBB MINT HÁROMSZÁZ BETEG. Romániában 307-re emelkedett a H1N1 influenzás esetek száma ― tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. Az augusztus 24. és 30. közötti időszakban a járványos betegségeket ellenőrző és megelőző országos központ 26 új esetet jelentett. A Cantacuzino Intézet által igazolt 26 esetből kilencet Bukarestben regisztráltak, hatot Maros, hármat Kolozs megyében, két-két esetet Ilfov és Temes megyében, egy-egy esetet Brassó, Galaţi, Mehedinţi és Vâlcea megyében. Az egészségügyi minisztérium szerint a fertőzött személyek Bulgáriából, Spanyolországból, Nagy-Britanniából, Görögországból, Csehországból érkeztek az országba. Egy másodlagos esetet is regisztráltak egy olyan személynél, aki kapcsolatba került az egyik, múlt héten regisztrált beteggel. (Erdély FM)

NEM TANÍTHATNAK. Kizárták a tanügyből azt a két tanárnőt, aki az Efórián augusztus 8-án tengerbe fulladt két diák haláláért közvetlenül felelős. A tanárok kizárásáról szombaton döntött a Iaşi megyei tanfelügyelőség. A harmadik pedagógus ügyében, aki elkísérte a gyerekeket a tragédia helyszínére, egyelőre nincs döntés. Utóbbit amúgy emberöléssel vádolják, miután megengedte a két diáknak, hogy tiltott helyen fürödjön. (mediatica.ro)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 940
szavazógép
2009-09-02: Közélet - x:

Az Udrea-szobor (Magasles) - Bogdán László

Az Udrea-ügyről nehéz komolyabb hangvételben értekezni, kimeríti egy Caragiale-bohózat összes lehetőségét.
2009-09-02: Belföld - x:

Belföldi hírek - Demeter J. Ildikó

Újrázott a tárcavezető
Egyetlen kérdésre sem felelt, és rövid fél óra múlva faképnél hagyta a turisztikai minisztérium reklámkiadásait kivizsgáló parlamenti bizottságot Elena Udrea tárcavezető tegnap, megismételve augusztus 20-i jelenetét. A demokrata-liberális kormánytag két államtitkár kíséretében érkezett, kávét készített magának, és rögtön támadásba lendült: kijelentette, hogy nem jelenik meg a bizottság előtt, és egyetlen kérdésre sem hajlandó felelni mindaddig, amíg a testület — amelyben a D-LP megtagadta a részvételt, mások ellen pedig összeférhetetlenségi kifogásokat emelt — törvénytelenül működik.