A könyvek otthonra leltek

2007. június 4., hétfő, Közélet
Több mint négy évet kellett várnia a baróti közkönyvtárnak és a tulajdonában levő 42 000 kötetnek, hogy ismét méltó otthonra leljen.

A közintézmény kálváriája 2003 tavaszán kezdődött, miután a baróti erdő-közbirtokosságnak visszaszolgáltatták a könyvtárnak is székhelyet biztosító volt épületét. Tevékenységét folytathatta, ám az addig használt három terem közül kettőből ki kellett költöznie, ezért a megmaradt kisteremben csak a legtöbbet kölcsönzött kötetek maradhattak, a többi a városi művelődési ház raktárteremmé átalakított mozitermébe került. A most felavatott ingatlant az önkormányzat egy éve árverésen vásárolta meg, az azóta eltelt időszakban pedig a felújítási munkálatokat végezték el. Avatási beszédében Nagy István polgármester reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat fáradozása nem volt hiábavaló, s ha pénzben nem is kifejezhető, de használóin keresztül megtérül a befektetés.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 397
szavazógép
2007-06-04: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Kopjafaavatás születésnapra

A sepsiszentgyörgyi 115-ös számú Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat szombaton meghitt ünnepség keretében emlékezett fennállásának ötödik és a csapat névadója születésének 165. évfordulójára.
2007-06-04: Közélet - Váry O. Péter:

A hétvége hírei

Módosítják a nyugdíjtörvényt
Őszig módosítaná a nyugdíjtörvényt Paul Păcuraru munkaügyi miniszter, a módosítások elsősorban a különböző nyugdíjascsoportok pontszámának növelésére vonatkoznának.