Öreg derék nem vén derék - Fekete Réka

2009. október 2., péntek, Közélet

Míg a sepsiszentgyörgyi Erzsébet park egyik sétányán tegnap délelőtt tizenévesek rótták a tornaórán kiszabott köröket, egy másikon idős férfiak és asszonyok követték Csíki Sándor tanár úr mozdulatait, egyszerre lendítették karjukat, hajoltak jobbra-balra, előre-hátra.

Akik a padról nézték őket, talán csak azért nem álltak be a körbe, hogy sorra kerülhessenek ingyenes vérnyomásmérésre. Majd a járókelőkből összeverődött kis csapat együtt teázott és vidult azon, hogy öreg derék nem vén derék. A Diakónia Keresztyén Alapítvány idősek világnapjára időzített tegnapi akciója nem csak sikeres, de hasznos is volt, az érdeklődők tájékozódtak az otthoni gondozó és a jelzőrendszeres szolgálatról, valamint a szervezet más szolgáltatásairól.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2009-10-02: Máról holnapra - x:

Csodaelnök, csodaország - Farcádi Botond

Egyetlen tollvonással hagyta kiteljesedni a gazdasági után immár a politikai válságot is Traian Băsescu tegnap délelőtt.
2009-10-02: Közélet - x:

Fél kormánnyal az elnökválasztásig

Kivonta minisztereit és államtitkárait a kormányból tegnap délben az SZDP, miután Traian Băsescu államfő reggel aláírta Dan Nica belügyminiszter hétfőn beharangozott menesztését és Vasile Blaga területfejlesztési miniszter ideiglenes kinevezését. Ezzel a koalíció felbomlása hivatalossá vált.