Erdélyi kitüntetettek

2007. augusztus 22., szerda, Világfigyelő
Hírt adtunk arról, hogy Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést adományozta Tempfli Józsefnek, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspökének.

A következőkben a további erdélyi kitüntetetteket soroljuk fel. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megbízásából Hiller István magyar oktatási miniszter a Népművészet Mestere díj kormánykitüntetést adta át Tankó Fülöp mesemondónak és Tímár Viktor népzenésznek. Továbbá Wlassics Gyula-díjat adományozott Pillich Lászlónak, a kolozsvári Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány igazgatójának mint közművelődésben dolgozó szakembernek, aki az iskolán kívüli művelődésben elméleti tevékenységével, új módszerek kidolgozásával szolgálta a korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését. Hiller István miniszter Csángó Kultúráért díjat adományozott a csángómagyarok ügyében kifejtett tevékenységéért dr. Tánczos Vilmosnak, a kolozsvári Babeş―Bolyai Tudományegyetem tanárának, illetve Benczédi László székelyudvarhelyi faragónak. Móra Ferenc-díjban részesült az erdélyi származású Banner Zoltán, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum nyugalmazott művészettörténésze.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-08-22: Világfigyelő - x:

A Nyugat tanulhat Magyarország balkáni tapasztalataiból (Angela Merkel Budapesten)

Az Európai Unió és Németország is tanulhat a magyar tapasztalatokból a nyugat-balkáni rendezésben ― mondta Angela Merkel német kancellár tegnapi budapesti látogatásán. Az egynapos program során a kancellár találkozott a magyar államfővel, a miniszterelnökkel és a Fidesz vezetőjével.
2007-08-22: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Oroszország kitart
Oroszország csak kompromisszumos megoldást tart elképzelhetőnek Koszovóban — jelentette ki Konsztantyin Koszacsov, az orosz képviselőház külügyi bizottságának elnöke. A politikus szerint az albánoknak tudomásul kell venniük, hogy Koszovó státusa még eldöntetlen. Tárgyalni kell róla, akár évekig is, anélkül, hogy a megbeszéléseknek bármilyen határidőt szabnának. A végén pedig olyan döntés születhet csak, amely a szerbek számára is elfogadható.