OltfejEmlékkopját állítottak Bodokon

2007. augusztus 23., csütörtök, Faluvilág

A községközpont és Oltszem a Há­romszéki Magyarok Világtalálkozója keretében közösen tartotta pénteken a települések napját. T. Egyed Sándor oltszemi református lelkipásztor hirdette az ünnepi igét. Az emlékparkban Fodor István bodoki polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd koszorúztak az emlékműnél.

A délelőtti eseménysorozat szeretetvendégséggel zárult. Délután a községközpont református templomában volt istentisztelet, beszélt a község polgármestere, igét hirdetett nt. Dénes Csaba helybeli lelkipásztor, a Sepsi Református Egyházmegye esperese. Köszöntötték a hazaérkezetteket, különösképpen a Zajzon család tagjait, akik közül olyan is volt, aki tizenöt esztendő után Hamburgból jött haza szülőföldjére. A nap kiemelkedő eseményeként a Háromszéki Magyarok Világtalálkozójának emlékére kopjafát állítottak. Bemutatták Somogyi Csaba Bodokról készült dokumentumfilmjét is.

A Bodok községhez tartozó Zalán a vasárnap délelőtti istentiszteleten emlékezett a világtalálkozóról. Az idegenből érkezetteket a rendezvény kezdeményezője, t. Gocsmán Sándor református lelkipásztor köszöntötte, istentisztelet után elhelyezték az emlékezés koszorúját a cintermi emlékparkban, majd meglátogatták a tanévet új köntösben váró, korszerűsített Dávid József Elemi Iskola épületét. Beszédet mondott Fodor István polgármester.

Mindkét ünnepség a vendégekkel közös fehérasztalnál, baráti beszélgetéssel végződött.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 532
szavazógép
2007-08-23: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

A falusi ipar bemutatása (Málnás község)

Az Óriáspince-tetőn egy zalánpataki százesztendős tehénszekéren két élő és egy holt iparág termékeit láthatta a nagyszámú közönség: a málnásfürdői botosi kőbánya termékeit, innen származnak a község ajándékaként a Háromszéki Magyarok Világtalálkozójának helyszínén elhelyezett hatalmas ,,történelmi és közigazgatási mérföldkövek" is, melyeken településeink neveit és írásos említésük évszámát örökítették meg a faragók.
2007-08-23: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Gyermekek a világtalálkozón

A bölöniek régi ismerőse, Földes István autóbusznyi tápiószentmártoni iskolásgyermekkel érkezett nyolcszáz kilométerről az erdővidéki községbe, közülük majdnem senki nem járt még Erdélyben. ,,A barátkozás, ismerkedés szuperül sikerült — mondta egy bölöni tanuló —, ajándékot kaptunk, ajándékot adtunk, levelezni már csak interneten fogunk, mert lejárt a borítékos-bélyeges kapcsolatok divatja. Hamarosan nálunk is lesz internetklub!"