Bereckben is állt a bál

2007. augusztus 27., hétfő, Közélet

A múlt hét végén negyedik alkalommal szerveztek Gábor Áron szülőfalujában falunapokat. Szombaton Dimény Zoltán polgármester megnyitóbeszéde után a szabadtéri színpadon, az egykori nyárikertben a helybeli Comenius Általános Iskola tanulói mutatták be előadásukat, majd sportvetélkedőkre került sor, aztán favágó és erősember-verseny következett. A falunapokra Bereck két testvértelepülésének, Tótkomlósnak és Hódmezővásárhelynek a küldöttsége is eljött.

Este könnyűzene-együttesek és -énekesek léptek színpadra. A szombati nap a magyarországi Deja-Vu koncertjével zárult. A tegnapi rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött, és a rétyi fúvószenekar hangversenyével folytatódott. Az előző évek hagyományaihoz híven idén sem maradt el az ökörsütés. Egy kétszázhúsz kg-os borjút sütött meg nyárson a kézdivásárhelyi Idol cég hobbiszakácsa (felvételünkön). Délután népitánc-csoportok mutatkoztak be, román táncokat a Vrancea megyei Năruja község iskolásai mutattak be, majd a csernátoni Pántlika Tánccsoport és a kézdiszentkereszti Tisztás Táncegyüttes magyar táncokat adott elő, utána ismét a Comenius Általános Iskola tanulói következtek, este pedig hazai és magyarországi együtteseké, a Csoki party moderntánc-csoporté és énekeseké volt a színpad. Az idei falunapok tizenöt perces tűzijátékkal és utcabállal ért véget.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 294
szavazógép
2007-08-27: Közélet - Bodor János:

Ne feledjük hagyományainkat (Papolc)

Szombaton negyedik alkalommal szerveztek falunapot Papolcon. A rendezvény istentisztelettel kezdődött, amelynek végén Beder Imre lelkipásztor, aki hét évig szolgált a helybeli református egyházközségben, elbúcsúzott a gyülekezettől.
2007-08-27: Máról holnapra - Bogdán László:

Hadrév és Apáca, avagy a romakérdés Romániában

Az apácai események ismertek, kedden este járőröző, termésüket ám-lám nem is alaptalanul féltő magyar gazdák elkaptak négy roma szekeret lopott lucernával. A vita és az összetűzés verekedésbe torkollt, fejszét, kaszát ragadtak vádoltak és kárvallottak, s hogy nem ismétlődtek meg a sajnálatos hadrévi események, az a villámgyorsan a helyszínen megjelenő nagyszámú csendőrnek tulajdonítható.