István-napi fúvóstalálkozó

2007. augusztus 27., hétfő, Közélet

A tavaly októberben alakult Csala Kürtje Egyesület szervezésében tegnap fúvóstalálkozót tartottak Baróton. A helyiek meghívásának a nagybaconi, a parajdi és az udvarhelyszéki együttes tett eleget. A találkozó délben a főtér környékén tartott felvonulással kezdődött, majd a Diákdombon közel három órán keresztül térzenét szolgáltattak.

Bár a kis csapat még igencsak rövid múlttal és a szervezés terén csekély tapasztalattal rendelkezik, mégsem félt belevágni a rendezvény életre hívásába. Pályáztak az önkormányzathoz, félretették a különböző fellépéseken szerzett gázsijukat, és így sikerült a pénzügyi hátteret biztosítaniuk. Tervek szerint az István-napi nevet viselő találkozót minden év augusztus utolsó hétvégéjén megszervezik.

Mint az egyesület titkárától, Vágási Istvántól megtudtuk, az együttes jelen pillanatban tizenhat 15—67 év közötti tagot számlál, s remélik, hogy további tagtoborzásuk sikeres lesz, és hamarosan klarinétossal, szaxofonossal és furulyással bővülnek. Jó kapcsolatot alakítottak ki a Tanulók Klubja mazsorettcsoportjával, s ha tehetik, közösen tesznek eleget az egyre inkább szaporodó felkéréseknek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 490
szavazógép
2007-08-27: Közélet - Iochom István:

Falunapok Nyujtódon

A céhes városhoz tartozó településen a múlt hét végén Bíró István, Ugron Attila és Jakabos Szabolcs harmadik alkalommal szervezte meg a kétnapos falunapokat. Szombaton minden korosztály számára minifoci-bajnokságot, majd a Jakabos Ödön-iskola udvarán utcabált szerveztek.
2007-08-27: Közélet - Szekeres Attila:

Villámcsapások éjszakája

Több ízben is lecsapott az ,,istennyila" Háromszéken szombatról vasárnapra virradó éjjel — tájékoztatott a Mihai Viteazul megyei készenlétei felügyelőség.