Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Villámcsapások éjszakája

2007. augusztus 27., hétfő, Közélet

Több ízben is lecsapott az ,,istennyila" Háromszéken szombatról vasárnapra virradó éjjel — tájékoztatott a Mihai Viteazul megyei készenlétei felügyelőség.

Tegnap hajnali negyed kettő körül egy mikóújfalusi portát sújtott a villámcsapás. A lángok martalékává vált mintegy 300 négyzetméternyi tető, húsz tonna széna, hat köbméter fenyődeszka, hat köbméter tűzifa és kéziszerszámok. A tűz, melyet a sepsiszentgyörgyi tűzoltók fékeztek meg, a színt és az istállót rongálta meg. Fél kettő körül egy gelencei színbe csapott a villám. A kézdivásárhelyi belügyis tűzoltók a helybeli önkéntes alakulattal közösen eloltották a tüzet, ám addig 250 négyzetméternyi fedél, tíz tonna széna és öt köbméter fenyődeszka égett el. Negyed háromkor ismét munkája akadt a kézdivásárhelyi tűzoltóknak: ezúttal helyben, a céhes városban egy asztalosműhelybe csapott a villám. Itt ötven négyzetméternyi tetőt ért a tűz. Kézdialmáson egy szénaboglyába csapott a villám, ott a helyi önkéntesek kezelték az ügyet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 700
szavazógép
2007-08-27: Közélet - Hecser László:

István-napi fúvóstalálkozó

A tavaly októberben alakult Csala Kürtje Egyesület szervezésében tegnap fúvóstalálkozót tartottak Baróton. A helyiek meghívásának a nagybaconi, a parajdi és az udvarhelyszéki együttes tett eleget. A találkozó délben a főtér környékén tartott felvonulással kezdődött, majd a Diákdombon közel három órán keresztül térzenét szolgáltattak.
2007-08-27: Közélet - Szekeres Attila:

A hétvége hírei

450 éves a marosvásárhelyi református kollégium
Öregdiákok világtalálkozója köszöntötte Marosvásárhelyen a Református Kollégium alapításának 450. évfordulóját. A híres kollégium, melynek 47 évig volt matematika-fizika-kémia lexikális tudású tanára Bolyai Farkas, a kommunizmus éveiben Bolyai Farkas Matematika-Fizika Líceum néven működött.