Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2010. január 5., kedd, Belföld

MÉG NEM LÁTJÁK A FÉNYT AZ ALAGÚT VÉGÉN. Előrejelzések szerint 2010-ben várhatóan 1,3 százalékkal nő a bruttó hazai termék Romániában. A közgazdászok zöme egyelőre nem lát okot a fellélegzésre, nehéz hónapok előtt áll az ország, még ha az év második felére be is indulnak a pozitív folyamatok. (Antena 3)

TITKOSSZOLGÁLATOKRA JUT PÉNZ. Az ország idei költségvetési tervezete minden tárcának, illetve ágazatnak kevesebb pénzt szán, mint tavaly. Kivételt képeznek a titkosszolgálatok, az őrző-védő szolgálatok, a speciális telefonszolgáltatások, az elnöki hivatal. Három minisztériumnak, a művelődésnek, a távközlésnek és a külügynek összesen kisebb az idei költségvetése, mint a két titkosszolgálatnak. (Ziare.com)

KÖLTEKEZHET AZ ÁLLAMFŐ. Az államelnöki hivatal költségvetése a válság ellenére az új esztendőben mintegy 23 százalékkal nő, meghaladja a negyvenmillió lejt. Csak a külföldi utazásokra szánt összeg 62 százalékkal növekszik 2009-hez képest, és eléri a 9,2 millió lejt. A személyzeti költségek 12,5 millió lejt tesznek ki: ebből 350 000 lej a prémiumalap, 100 000 lej a különleges munkakörülményekért járó juttatás, 80 000 lej pedig az üdülési prémium. Az elnök többet költhet idén ,,javakra és szolgáltatásokra" is. E fejezetbe 25 millió lej került, ami nyolcmillióval több a tavalyinál. Ugyanakkor 300 000-ről 350 000-re nőhet az elnök személyes pénzalapja, és a tavalyi 1,48 millió lej helyett 2,2 milliót költhet protokollcélokra. (Realitatea)

NEM TÖRÖLIK EL AZ ÁTALÁNYADÓT. Újragondolja az átalányadót a kormány — jelentette ki Emil Boc miniszterelnök, ez volt az első feladat, amellyel megbízta a pénzügyminisztert. ,,Csupán azokon a területeken kell ezt az adónemet megtartani, ahol más eszközzel nem lehet elejét venni az adócsalásnak" — mondta a kormányfő az Agerpresnek.

ÚJ ÉV, ROSSZ IDŐ. Árvizekkel, szélviharral kezdődött az év első munkahete, és csak időszakosan enyhült a több megyében jelentkező árvízveszély. Ha a havazás intenzitása a következő napokban nő, az eddigieknél is súlyosabb áradásokra kell számítani a hónap közepén. A legsúlyosabb helyzet a Fehér-Körös és a Fekete-Körös vízgyűjtő medencéjében alakult ki: itt az ünnepek alatt is folyamatosan dolgozott az árvízvédelem. Temes megyéből is áradásokat jelentettek. (úmsz)

AZ ÉV POLITIKAI VICCE: Hogy kell visszatenni a dugót egy felbontott pezsgős üvegre? Kérdezd meg Geoanăt. (Transindex)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2258
szavazógép
2010-01-05: Közélet - x:

Te drága élet… (A múlt hét) - Kuti János

Hallottad? (Hátha valaki nem hallotta?) — kérdezte a férj feleségét, miután letette a munkát a múlt év végén: azt mondják, ismét drágul a cigaretta 35 és az alkohol 8 százalékkal. Nem baj — válaszolt a feleség: kevesebbet fogunk… enni!
2010-01-05: Belföld - x:

Belföldi hírek - Farkas Réka

Egyezkednek a szakszervezetek
Ma kezdi meg az egyeztetést a szakszervezetekkel Daniel Funeriu oktatási miniszter. A tárgyalások központi témája a tanügyi leépítések kérdése, melyet a Nemzetközi Valutaalappal kötött megállapodásra hivatkozva tervez a szaktárca.