LisznyópatakIkés bibliatábor

2007. augusztus 30., csütörtök, Faluvilág

Az iskola épülete, az árnyékos udvar, a falusi csend teremtett megfelelő környezetet-hangulatot a sokadszor szervezett uzoni egyházi ifjúsági tábor számára. Két táborszervező-előadóval találkoztunk: nt. Ungvári Barna András uzoni református lelkész-esperessel és Ráduly Baka Zsuzsanna erősdi református lelkipásztorral. A tábor a két település fiataljainak csapataiból verbuválódott.

Sikerült hamar kialakítani az igazi jó tábori hangulatot — mondta Ungvári tiszteletes, aki látogatásunk napján a fő vallási téma, a hatodik és a hetedik parancsolat, a ne ölj, ne lopj, és ne paráználkodj társelőadója volt. — Utóbbit jómagam, előbbit a lelkészkolléga fejtette ki, közösen tartottuk a napi áhítatokat. A hetedik parancsolat témakörét két nap jártuk körül, főleg a ne törj házasságot gondolatát, a tizenéveseket érintő szexuális kérdéseket.

— Úgy érzem, nagyon időszerű témákat boncolgattunk a részt vevő fiatalok életére nézve — részletezte a tábor célkitűzéseit az erősdi lelkész. — A ne ölj parancsolat kapcsán el akartuk mondani, miképpen akarja Isten védeni az emberi életet, ugyanis a fiatalok körében is észrevehető a lassú önpusztítás, a cigaretta, az alkohol és más káros szenvedély. Nagyon remélem, lesz körükben ennek foganatja. Nem tudjuk nekik megmondani, hogyan éljenek, de ha csupán elgondolkoznak a témakörön, az is eredmény, mert meg kell tapasztalniuk, hogy Isten igyekszik védeni az ő életüket is.

Ebben a táborban sem maradt el a sport, tábortűz, pantomim és a vetélkedő, utóbbin természetesen, a tábor jellegéhez hűen, bibliaismereteiket tették próbára a fiatalok. Már az is eredmény, ha a résztvevők hozzászoknak a szentírás olvasásához. A táborszervezés hétköznapi gondjait az uzoni egyház holland testvérgyülekezetének támogatásával oldották meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 526
szavazógép
2007-08-30: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Három díjat hoztak (Uzon képviselte Székelyföldet)

A Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjén Uzon, Szentivánlaborfalva és Dobolló képviselte megyénket.
2007-08-30: Élő múlt - Sylvester Lajos:

Rózsa József vitézkedése

Sztán bácsi bora
— Bereckben Sztán bácsi volt a boltos, a bölcsőtől a koporsószegig mindent lehetett kapni nála. Egy hordóból háromféle bort is tudott mérni. Úgy, hogy a törvényt nem hágta túl. Ez nagyon érdekes dolog volt. Akkor azt írta a törvény, hogy nem szabad vizet tölteni a borba. Ő soha nem töltött vizet.