Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A Magyar Fotográfia Napja

2007. augusztus 30., csütörtök, Világfigyelő

Tegnap volt a Magyar Fotográfia Napja, amelyet ötödik alkalommal ünnepeltek: idén négy ország 47 településén 85 szakmai program várta a fotográfusokat és a fényképezés iránt érdeklődőket.

Az évente megrendezendő Magyar Fotográfia Napja arra hivatott, hogy átgondoljuk, miként változtatta meg alapvetően a fényképezés találmánya a világ fejlődését ― mondta Győri Lajos, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének (MAFOSZ) elnöke. 107 fotográfiai alkotócsoport és szervezet 2003-ban döntötte el, hogy kiválasztanak egy ,,jeles napot". Azért augusztus 29-re esett a választás, mert 1840-ben ezen a napon készült először Magyarországon nyilvános eseményen fénykép.

A MAFOSZ évente meghirdeti a Magyar Fotográfia Napjának pályázatát. Idén mintegy félezer rendezvényt jelentettek be a szervezők. Országos eseménysorozatról van szó, amelybe a környező országok magyarlakta vidékeit is bevonják. Ebben az évben Ausztria, Románia és Szlovákia egyes településein is tartottak programokat.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1916
szavazógép
2007-08-30: Világfigyelő - x:

Enyhe ciánszennyezés, de nem veszélyes

Nem veszélyezteti Magyarországot az a cián- és nehézfém-szennyezés, amely ismét a romániai Nagybánya térségéből jutott egy patakon keresztül a Szamosba ― közölte román tájékoztatásra hivatkozva a budapesti Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) tegnap.
2007-08-30: Világfigyelő - x:

Mérséklődő erdőtüzek

Tovább pusztítottak az erdőtüzek tegnap a görögországi Peloponnészosz-félszigeten és Évia szigetén, de csökkent a számuk és hevességük az előző napokhoz képest. Tegnap mintegy harminc tűz pusztított továbbra is az országban, amelyek közül délutánig hetet sikerült lokalizálni.