Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mérséklődő erdőtüzek

2007. augusztus 30., csütörtök, Világfigyelő

Tovább pusztítottak az erdőtüzek tegnap a görögországi Peloponnészosz-félszigeten és Évia szigetén, de csökkent a számuk és hevességük az előző napokhoz képest. Tegnap mintegy harminc tűz pusztított továbbra is az országban, amelyek közül délutánig hetet sikerült lokalizálni.

Múlt péntek óta hatvannégyen haltak meg a lángokban. Független becslések szerint mintegy 200 000 hektárnyi erdő, olajliget és cserje semmisült meg. Több mint 800 görög tűzoltó és ugyanannyi katona, valamint több külföldi ország ― köztük Magyarország ― tűzoltói, repülőgépei és helikopterei vesznek részt az oltásban. A görög tűzoltóság tájékoztatása szerint a tüzek hevességének mérséklődésében szerepe volt annak is, hogy az elmúlt két napban csökkent a hőmérséklet és a szél erőssége. A jelek szerint sikerült végleges oltást végezni a szigetnek azon a területén, melyet a magyar csoportra bíztak ― közölte tegnap a magyar tűzoltócsoport parancsnoka, Cziva Oszkár tűzoltó ezredes Évia szigetéről. Elsődleges becslések szerint a görögországi erdőtüzek okozta kár elérheti az ötmilliárd eurót is. A lángok martaléka lett többek között 4,5 millió olajfa, valamint 60 000 juh és kecske.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1917
szavazógép
2007-08-30: Világfigyelő - Albert Levente:

A Magyar Fotográfia Napja

Tegnap volt a Magyar Fotográfia Napja, amelyet ötödik alkalommal ünnepeltek: idén négy ország 47 településén 85 szakmai program várta a fotográfusokat és a fényképezés iránt érdeklődőket.
2007-08-30: Világfigyelő - x:

Amerikai elnökjelölt a hitelválságról

Az amerikai jelzálogkölcsönzők felelőtlenségét és az azt fedező washingtoni lobbikultúrát teszi felelőssé a ,,nem elsőrendű válságért" szerdán Londonban megjelent cikkében Barack Obama amerikai szenátor (felvételünk), aki a Demokrata Párt elnökjelöltje akar lenni a jövő évi választáson.