Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hamarosan siránkozhatunk

2007. augusztus 31., péntek, Nyílttér

Anno Domini 2004-ben Markó Béla az RMDSZ elnöke kampánystábjával a baróti kultúrotthonban tartott nagygyűlésen az összefogás fontosságát hangoztatta az eredményes választás érdekében. Kifelé menet sikerült mellé kerülnöm, és megkérnem pár szóban, hogy nem ártana, ha az RMDSZ és Tőkés László püspök közötti nézetkülönbségeket rendeznék elsősorban és véglegesen, a magyarság érdekében.

Erre Markó Béla azt felelte, hogy ne búsuljak, mert ez is megtörténik hamarosan. Ma, 2007. augusztus 27-ig azonban semmi végleges nem történt. A delegációk dolgoznak, egyeztetnek, a tárgyalások magas szinten folynak, a vélemények azonosak, a hozzáállások kitűnőek, a tárgyalások megszakadnak, de újrakezdődnek a nemes cél érdekében — végleges eredmény még sincs. Vagy talán nem is akarják ezt, hogy az egyes érdekcsoportok — ha vannak — ne sérüljenek. Pedig nem a rések létrehozásán kellene fáradozni, hogy azt bel- és külföldi jóakaróink a maguk javára használhassák ki... Szerintem az lenne a helyes, gazdaságos és eredményes, ha e két magas szintű vezetőnk személyesen ülne le egymás mellé (és nem egymással szembe) a valós gondok megoldása, a romániai összmagyarság érdekében. Ha pedig a fő cél az, hogy ne lehessünk jelen a következő európai és romániai parlamentben, akkor csak folytassuk tovább csoportérdek-politikánkat, az eredményt a média majd fogja hozni a megfelelő időpontban. Azután már siránkozhatunk külön-külön és csoportokban is.

ZELCH ERVIN, Barót

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2007-08-31: Nyílttér - x:

Vendégségben német cserkészeknél

2006 nyarán ismerkedtünk meg hockenheimi német barátainkkal, amikor együtt táboroztunk Újtusádon. Idén meghívásukra a 115. számú Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat 36 tagja augusztus 8―22. között felejthetetlen kirándulást tett, átszelve fél Európát: két napot Magyarországon, kettőt Ausztriában és tízet Németorzágban töltöttek.
2007-08-31: Nyílttér - x:

Nyeregben és nyeregből szállva a Nagy Háború...

Nyeregben és nyeregből szállva a Nagy Háború címmel könyv készül a m. kir. marosvásárhelyi 9. honvéd huszárezred történetéről. A honvédség és ennek részeként a honvéd lovasság hadrendbe állításával a tíz közül az egyetlen erdélyi honvéd huszárezredet Marosvásárhelyen és Szamosújváron helyezték el.