Hogy mik vannak?

2007. június 6., szerda, Magazin

Fogorvos lett a kasszafúró

Fogorvost ostromoltak meg éjnek évadján rendőrök Németországban, de nem azért, mert fájt a foguk, és még csak nem is a fogorvosra fájt a foguk, hanem egy kasszafúróra.

A lakásból fúrás zaja hallatszott, és a szomszédok azt hitték, betörő próbál kinyitni egy páncélszekrényt. Telefonáltak a rendőröknek, akik öt járőrkocsival száguldottak a mönchengladbachi címre. Miután ők is hallották a fúrást, betörték a bejárati ajtót, hogy egy nagyon rájuk csodálkozó fogorvossal és páciensével szembesüljenek. Mint kiderült, a fogász kivételesen éjszakára tett egy munkát ― adta hírül a német sajtó.

Trópusi jegesmedve

Megtartja jegesmedvéjét a szingapúri állatkert, bár egy helyi állatvédő csoport szerint nem szabadna a trópusi klímán tartani az északi-sarki ragadozót — adta hírül egy szingapúri napilap. Inuka, a tizenhat éves jegesmedve a szingapúri állatkertben él, az Egyenlítőtől alig 140 kilométerre északra, de jól alkalmazkodott a körülményekhez. Bár az állatkert vezetése tavaly úgy döntött, hogy anyja, a fogságban immár szokatlanul hosszú időt megélt, harmincéves Sheba halála után hűvösebb állatkertbe költözteti a felserdült bocsot, most a szakértőikre hallgatva úgy határoztak, hogy anyja elvesztése mellett túl nagy megrázkódtatás lenne számára a környezetváltozás. A városállamban közvélemény-kutatást is tartottak a medveügyben: a megkérdezett több mint ötezer ember hatvanhét százaléka ragaszkodott Inukához, aki valószínűleg faja utolsó képviselője lesz Szingapúrban, mert az esetet jelentő The Straits Times szerint az állatkert nem fog több fehér bundást az országba hozni.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1179
szavazógép
2007-06-06: Magazin - x:

Földrengés csípőből

Ütemes és összehangolt csípőringatásra szólították fel egy németországi koncert közönségét hétfőre virradó éjszaka, és nem eredménytelenül: ötvenezer ember kezdett riszálni, mire a műszerek földmozgást jeleztek.
2007-06-06: Magazin - x:

Paris Hilton rács mögött

Paris Hilton megkezdte 23 napos börtönbüntetését a kaliforniai Lynwood börtönében, s bár elismerte, hogy fél, kész letölteni büntetését.