Gyurcsány saját politikai túléléséért ,,hiszterizál"

2007. szeptember 4., kedd, Világfigyelő

A Fidesz visszautasítja a miniszterelnök utóbbi időben folytatott politikáját, amely az ,,antiszemita és a fasiszta kártya kijátszásával" magyar állampolgárok, szüleik és nagyszüleik tragédiáját saját hatalmi manővereinek szolgálatába állítja, és hiszterizálja a közvéleményt; az ellenzéki párt elnökségének erről szóló határozatát Navracsics Tibor frakcióvezető ismertette tegnap. Az MSZP továbbra is azt várja a Fidesztől, hogy határolódjon el a Jobbiktól.

A Fidesz elnöksége azért tartotta szükségesnek a határozatot, mert szerinte az elmúlt két hét gyűlöletkampányának eredményeképpen nyilvánvalóvá vált: ,,a miniszterelnök saját politikai túlélése érdekében minden írott és íratlan szabályt felrúgva hiszterizálja a magyar és a nemzetközi közvéleményt". Navracsics Tibor hangsúlyozta: a Fidesz megalakulása óta a demokráciáért dolgozik, és soha nem vállalt közösséget sem az antiszemitizmussal, sem alkotmányellenes, diktatórikus mozgalommal vagy eszmével. Az elfogadott szöveg szerint a Fidesz elutasítja a gyűlölet politikáját és a gyűlöletnek mint eszköznek a használatát a politikában. Kiemeli: a Fidesz a törvény és a rend pártja, és elvárja a kormánytól, hogy a jogállam normáit tiszteletben tartva a bűnösöket büntesse meg, a védelemre szorulókat védje meg, az ártatlanokat pedig hagyja békén. A frakcióvezető azt mondta, ezzel a határozattal a Fidesz lezártnak tekinti az utóbbi időszak erről szóló vitáit, és elvárja az MSZP-től és elnökétől, Gyurcsány Ferenctől, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a pártjában fellelhető antiszemita jelenségekkel szemben. Mint mondta, a tegnapi elnökségi ülésen úgy vélték, ,,Gyurcsány Ferenc márciusban elkezdett hisztériakampányának első fordulója", amikor antiszemitizmussal vádolta a Fideszt, csődbe jutott, ugyanakkor ,,a második forduló, a Fidesz lefasisztázása is kudarcot vallott, hiszen az SZDSZ elállt a miniszterelnök mellől".

Nyakó István, az MSZP szóvivője emlékeztetett rá, hogy a Jobbik által alapított Magyar Gárda rendezvényén a Fidesz országgyűlési képviselője mondott legitimáló beszédet, a Fidelitas honlapján pedig ,,egy nemes verseny keretében" antiszemita plakát jelent meg. A szóvivő szerint a II. világháború szörnyűségét átélők megrökönyödve veszik tudomásul, hogy a Fidesz második hete nem képes elhatárolódni a Jobbiktól, attól a párttól, amely ma még csak fajvédő, de gondolatvilágával összegyűjti azt a szélsőjobboldali ,,söpredéket", amelyre elhatárolódás hiányában a Fidesz második körös szavazóként igényt tart: ,,összenőtt, ami összetartozott, néhány vacak szavazatért a Fidesz összefeküdt a hazai szélsőjobbal" — fogalmazott.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2007-09-04: Gazdakör - Incze Péter:

Franciaföldön a szaktanácsadók (Kitekintő)

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a szaktanácsadók meghívásnak téve eleget ellátogattak a Charolais Nemzetközi Nyílt Napokra, a Strasbourg melletti Walbourg uradalom tenyészetébe. A tenyész- és nemesítőtelep tulajdonosa, Ernest Hoeffel már ötven éve foglalkozik a húsfajta nemesítésével.
2007-09-04: Világfigyelő - x:

Külügyminisztériumi utasítás a Magyar Gárda ügyében

A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint a külügyminisztérium utasítást küldött a nagykövetségeknek a Magyar Gárda megalakulásának kommunikációjával kapcsolatban. Németh Zsolt tegnapi közleményében azt írta, ,,tekintve, hogy a külügyminisztérium utasítást küldött a nagykövetségeknek a Magyar Gárda megalakulásának kommunikációjával kapcsolatban, szükségesnek tartom álláspontom ismertetését".