Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Külügyminisztériumi utasítás a Magyar Gárda ügyében

2007. szeptember 4., kedd, Világfigyelő

A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint a külügyminisztérium utasítást küldött a nagykövetségeknek a Magyar Gárda megalakulásának kommunikációjával kapcsolatban. Németh Zsolt tegnapi közleményében azt írta, ,,tekintve, hogy a külügyminisztérium utasítást küldött a nagykövetségeknek a Magyar Gárda megalakulásának kommunikációjával kapcsolatban, szükségesnek tartom álláspontom ismertetését".

Németh Zsolt közleményé­ben az áll, országgyűlési képviselőként és a külügyi bizottság elnökeként is elítéli és megengedhetetlennek tartja, ,,hogy bármely honfitársunkat származása, vallási vagy egyéb meggyőződése alapján bármikor hátrányos megkülönböztetés érje". A képviselő szerint a kormány felelőssége, hogy a Magyar Gárda tevékenysége alkotmányos keretek között maradjon, és a szervezet betartsa a Magyar Köztársaság törvényeit. ,,Ehelyett azonban Gyurcsány Ferenc a parlamenti ellenzék lejáratásán munkálkodik, annak ellenére, hogy a mérvadó politikai erők, beleértve a Fideszt is, ismételten és egyöntetűen kijelentették, semmilyen politikai közösséget nem vállalnak a Magyar Gárdával" — fogalmazott Németh Zsolt. Közölte: Gyurcsány Ferenc Magyarországot lejárató, hisztérikus és félelemkeltő kampányt folytat, amelynek célja, hogy elterelje a figyelmet az ország súlyos problémáiról, az oktatás, az egészségügy vagy a gazdaság válsághelyzetéről.

A külügyminisztérium Né­meth Zsolt közleményére reagálva tegnap nyilvánosságra hozta a misszióvezetőknek küldött tájékoztatást a Magyar Gárdáról. A körtávirat szövege szerint a külügyi hivatalvezetés arra kérte a misszióvezetőket, hogy a Magyar Gárda augusztus 25-i megalakulásával kapcsolatban a tájékoztatásban szereplő szempontok alapján folytassanak beszélgetést a fogadó ország illetékeseivel, vezető sajtóköreivel, és erről jelentsenek. A dokumentumban leírták, hogy a magyar társadalom meghatározó része egyértelmű elutasítással válaszolt a Jobbik Magyarország Mozgalom kezdeményezésére létrehívott Magyar Gárda megalakulására. A tárca szerint a magyar politikai élet meghatározó erőinek közös fellépése alapján a társadalom erkölcsi elutasítása képes lesz arra, hogy ellehetetlenítse és visszaszorítsa a szélsőséges, kirekesztő és idegengyűlöletet ösztönző ideológiákat. A tájékoztatásban a tárca kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Kovács Tamás legfőbb ügyészhez fordult, és a Magyar Gárda törvényi felügyeletét kérte. A miniszterelnök tájékoztatta a Zsidó Világkongresszus és az Európai Zsidó Kongresszus vezetőit is, megerősítve, hogy számára továbbra is irányadó a kirekesztés és a gyűlöletkeltés minden formájával szembeni zéró tolerancia — mutatott rá a dokumentum.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1156
szavazógép
2007-09-04: Világfigyelő - x:

Gyurcsány saját politikai túléléséért ,,hiszterizál"

A Fidesz visszautasítja a miniszterelnök utóbbi időben folytatott politikáját, amely az ,,antiszemita és a fasiszta kártya kijátszásával" magyar állampolgárok, szüleik és nagyszüleik tragédiáját saját hatalmi manővereinek szolgálatába állítja, és hiszterizálja a közvéleményt; az ellenzéki párt elnökségének erről szóló határozatát Navracsics Tibor frakcióvezető ismertette tegnap. Az MSZP továbbra is azt várja a Fidesztől, hogy határolódjon el a Jobbiktól.
2007-09-04: Világfigyelő - x:

Magyar Tükör

Tegnap megkezdődött a tanítás Magyarországon. * Sólyom László köztársasági elnök a Nógrád megyei Cserhátsurányban nyitotta meg a tanévet. Mint mondta, ezt az általános iskolát néhány évvel ezelőtt még a bezárás fenyegette, ma viszont a környék körzeti iskolája, amely vonzza az iskolásokat máshonnan is, és átlagon felüli oktatást kínál. Mindeközben a tanulók egyharmada roma, itt nincsenek elkülönített osztályok, és a cigány gyerekek is minden évben nyújtanak valamilyen kiemelkedő teljesítményt.