Környezetvédő technológiák

2007. szeptember 5., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A környezetvédelmi minisztérium közvitára bocsátotta az ETAP Románia átdolgozott változatát.

Az Európai Bizottság 2004-ben indította el cselekvési tervét (Environmental Technologies Action Plan ― ETAP), hogy ösztönözze a környezetkímélő technológiák széles körű bevezetését, s felkérte az unió tagországait, hogy dolgozzanak ki saját terveket. Románia az elsőt még a csatlakozás előtt készítette el, ennek átdolgozott változatát bocsátották most közvitára. A javasolt cselekvési terv a http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/en/com/2004/com2004_0038en01.pdf. honlapon tanulmányozható. Ehhez észrevételeket, kiegészítő javaslatokat szeptember 15-ig lehet fűzni a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara e-mail címére: ccicov@ccicov.com.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2007-09-05: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Középvállalatok és az informatika

A sikeres középvállalatok az átlagnál több integrált technológiai platformot üzemeltetnek, nagyobb hajlandóságot mutatnak arra, hogy beruházzanak az informatikai integrációba, és hisznek abban, hogy az informatika a vállalat más területein eszközölt beruházásoknál magasabb megtérüléssel jár — állapítja meg az Economist Intelligence Unit és az Oracle piackutató tanulmánya.
2007-09-05: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Az évszázad üzlete?

,,Az évszázad üzlete" köttetett meg azzal, hogy a kazahsztáni KazMunayGaz megvásárolta a Rompetrol olajvállalatot, ezáltal mindkét fél nagyon jól járt, hiszen Dinu Patriciu, az eladott cég tulajdonosa Románia leggazdagabb embere lett, a kazah vállalat pedig a tranzakció révén bejut az európai energiapiacra — vélik romániai elemzők.