Hírsaláta

2010. március 31., szerda, Belföld

TŐKÉS LÁSZLÓ ÉLETÉNEK LEGNAGYOBB PRÓBATÉTELE ― A VÁLÁS. A bukaresti román lapok nagy teret szenteltek Tőkés László EP-képviselő válásának meg a periratokból összeszedett részleteknek, s úgy tálalták azokat, mintha Tőkés Edit nyilatkozott volna. Ezzel kapcsolatban Tőkés László az MTI-nek elmondta, hogy felesége egy héttel ezelőtt kezdeményezte a válópert, de már decemberben elhagyta őt, otthonukból elköltözött.

,,Mivel ezen a helyzeten nem tudtam változtatni, döntését kénytelen vagyok tudomásul venni és tiszteletben tartani" ― mondta Tőkés László. Rámutatott: család- és gyermekszerető emberként élete legnagyobb próbatételeként és válságaként éli meg a történteket. Leszögezte: az ügy további részleteibe nem avatja be a nyilvánosságot, mivel családját óvni akarja a nyilvánvaló politikai ártó szándéktól, valamint a bulvársajtótól.

HAZUDNAK A MUNKANÉLKÜLISÉGRŐL. Egymillió­nál több a munkanélküli az Alfa Kartell elnöke szerint. Bogdan Hossu úgy tudja, hogy nem hivatalos adatok szerint 12―14 százalékos a munkanélküliség, hiszen több állástalan feketén vállalt munkát, így az elbocsátását sem jelentették be a munkaerő-elhelyező hivatalnál. A szakszervezeti vezető szerint a munkanélküliség tovább fog nőni, ha a kormány továbbra sem vezet be olyan intézkedéseket, amelyektől fellendül a gazdaság. (Erdély Fm)

BERCEANUT SZORÍTANÁ SAROKBA AZ ELLENZÉK. Egyszerű bizalmatlansági indítványt nyújt be a Szociáldemokrata Párt szerdán a szállításügyi minisztérium ellen ― jelentette be hétfőn Victor Ponta pártelnök. Ezzel együtt továbbra is kérik szenátusi bizottság megalakítását, hogy az vizsgálja meg a tárca utóbbi években kötött szerződéseit. Ponta szerint Románia érdeke, hogy kiderüljön, miként költenek el közpénzből milliárdokat fiktív vagy költségeiben túlbecsült autópályákra és útjavításokra, miközben soha nincs pénz az oktatásra vagy az egészségügyre. (Mediafax)

EGYÜTT AZ ALVILÁGGAL. Miután Traian Băsescu és öccse olyan jól mulatott a roma alvilág ismert figuráival, kiderült, a demokrata-liberálisok holdudvarához tartozók közül többen ápolnak baráti kapcsolatot a roma társadalom leggazdagabb alakjaival. Most épp Dorin Cocoşt, Elena Udrea férjét láthattuk az Antena 3 műsorában sugárzott kisfilmben egy roma lagzin több, rendőrség által körözött, köztük a közismert Boerică társaságában, akit a rendőrség többrendbeli csalás miatt köröz, de nem kap el.

MÉG LEHET VITATKOZNI. Két hetet szánt a tanügyminisztérium és a kormány a Funeriu-féle oktatási törvénytervezet vitájára, ez ma lejár, s minden jel arra mutat, hogy hosszabbítani kell a közvitára szánt időt. A kéthetes időszak amúgy is törvénytelen volt, az előírások szerint legkevesebb egy hónapot kell biztosítani erre. (Ziare.com)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2866
szavazógép
2010-03-31: Közélet - Czegő Zoltán:

Tavaszi eltakarítás jöhet (Jegyzet)

Késő télen költöztem ebbe a kis lakásba, ahol bevárnám a következőket, ami még hátravan. S abban a kevés időben, ami még hátra, nagy dolgot nem tervezek. Annál inkább figyelem, mit tervez s mit állít maga elé ez a kis maradék magyar nép itt, a Kárpát-medencében s annak is a legkeletibb részén.
2010-03-31: Belföld - Váry O. Péter:

Belföldi hírek

Megszülethet a lusztrációs törvény
Elfogadhatja a parlament a köztisztségeket betöltő személyek átvilágításáról szóló lusztrációs törvény tervezetét, amely 2006-os szenátusbeli elfogadása után évekre elakadt a képviselőházban. A 78 napja éhségsztrájkoló Teodor Mărieş, az 1989. December 21. forradalmárszervezet elnöke tegnap megbeszélést folytatott Roberta Anastaséval, a képviselőház elnökével, aki a találkozó után elmondta: megállapodtak a lusztrációs törvény elfogadásának menetrendjében, a képviselőház legkésőbb május 20-ig elfogadhatja a jogszabályt.