Elásták a jövőt Bulgáriában

2010. július 6., kedd, Magazin

Elásták a jövőt Bulgáriában: a nemzeti könyvtár szervezésében bolgárok százai vetették papírra és ásták el időkapszulaként elképzeléseiket arról, hogy milyen lesz az élet ötven év múlva.

A 640 oldalas könyvbe írók a szerelemtől a politikán át a háborúig, a technológiáig és a földönkívüliekig mindenről megfogalmazták elképzeléseiket. Az időkapszulát gránitba foglalva ásták el, és attól a pillanattól számítva csak 26 298 720 perc múlva, azaz 2060. június 23-án hozzák majd a felszínre. A gondolatok addig sem maradnak rejtve: a http://2060.bg/ internetes címen elérhetők lesznek.

A beírók közül néhányan bíznak abban, hogy ötven év múlva már bizonyos lesz: nem az ember az univerzum egyedüli, gondolkodásra képes teremtménye. Mások szerint 2060-ban az államok már az űrben vívják háborúikat, és akadtak olyanok, akik úgy vélik, öt évtized múlva már robotok dolgoznak majd, az embereknek pedig csak felügyelniük kell őket. Voltak olyanok, akik szerelmi életük miatt aggódtak. ,,Istenem! 2060-ban az iskolás lányok, akiket manapság megpróbálok felcsípni, 67 évesek lesznek, én pedig 80. De ők akkor már nem fognak érdekelni, mert egy olyan lányba leszek szerelmes, aki most még meg sem született" — írta egy blogger. ,,Ötven év múlva Bulgária prosperáló ország lesz, politikusokkal, akik nem korruptak, és a közjó érdekében hozzák meg döntéseiket" — reménykedett a blogszféra egy másik képviselője.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1769
szavazógép
2010-07-06: Magazin - :

Megvédték elsőségüket

Megvédte elsőségét a tavalyi győztes finn pár a feleségcipelő világbajnokságon, amelyet tizenötödik alkalommal rendeztek meg szombaton a finnországi Sonkajarviban.
2010-07-06: Magazin - :

Guinness-rekord a Madárfészekben

Két hónapon át, napi öt órán keresztül gyalogolt a pekingi Madárfészek felett kifeszített kötélen Adili Wuxor, aki ezzel a mutatványával sikeresen megdöntötte a drótkötélen való gyaloglás világrekordját.