Könyvet ajándékoz a bank

2010. november 11., csütörtök, Közélet

A málnási Tőkés József Általános Iskola diákjai élvezhetik Háromszéken elsőként az OTP Bank Románia Jog az olvasáshoz elnevezésű akciójának áldásait.

A tanintézmény ötszáz kötettel és könyvtári berendezéssel gazdagodott. Az idén tavasszal útjára indított, hátrányos helyzetű vidéki iskolák könyvtárainak felszerelését célzó program eredményeként eddig 17 megye 42 iskolájába jutottak el az elsősorban kiadóktól és könyvesboltoktól, de cégektől és magánszemélyektől is származó adományok.
Diósi László, a bank vezérigazgatója a tegnapi megnyitón kifejtette: a könyvekhez való könnyebb hozzáférést szeretnék elősegíteni, hiszen a könyvek nagy szerepet játszanak a felnőtté válás folyamatában, az alapvető emberi értékek elsajátításában.
Az OTP-karaván tegnap Csíkcsicsóban is könyvtárat avatott, néhány napon belül pedig újabb Hargita megyei település, Kászonaltíz iskolájában lapozgathatják a gyerekek az ajándékba kapott könyveket. Háromszéken négy helyszínen — az OTP Bank sepsiszentgyörgyi, baróti, kovásznai és kézdivásárhelyi fiókjában — gyűjtik az iskolásoknak szánt adományokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2010-11-11: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Marad az egységes nyugdíjkorhatár?
A szenátus tegnap visszautasította az egységes nyugdíjrendszer törvényének újraelemzését, amelyet Traian Băsescu államelnök kért. Előzőleg a szenátorok elfogadták a szociáldemokrata Toni Greblă és a demokrata liberális Cristian Rădulescu által megfogalmazott javaslatot, mely szerint a nők 63 évesen mehettek volna nyugdíjba, a férfiak pedig 65 évesen.
2010-11-11: Közélet - :

Vendégeink: Háy János és Lackfi János

Holnap 18 órától Sepsiszentgörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében a marosvásárhelyi könyvfesztivál magyarországi díszvendégeivel, Háy Jánossal és Lackfi Jánossal találkozhatnak az érdeklődők.