Mi, hol, mikor

2007. október 3., szerda, Mi, hol, mikor?
A Segítők II. Konferenciája

A Segítők Baráti Köre a Sapientia ― Erdélyi Magyar Tudományegyetem Humántudományok Tanszékével, a CE Philothea Klubbal, a FA-MILIA Családsegítő Centrummal és a KULCS ― Szociálpedagógusok Egyesületével közösen november 9―11. között Marosvásárhelyen a Sapientia ― Erdélyi Magyar Tudományegyetemen magyar nyelvű konferenciát tart Ki, mi segít a segítőnek? témával.

Jelentkezési határidő: október 8. Részvételi díj: keresettel rendelkezőknek 60 lej (a helyszínen 70 lej), ami fedezi a konferencia mappáját, a péntek esti gulyást, a táncházi belépőt, a szombat esti fogadást és koncertet, valamint a konferencián való részvételt. Kedvezményt élveznek az egyetemisták, főiskolások, nyugdíjasok, speciális szükségletű személyek (előzetes bejelentkezéssel 30 lej, határidő után és a helyszínen 40 lej). A háromnapos konferencia egy-egy napján napidíjjal is részt lehet venni. Részletes felvilágosítást, részvételi űrlapot a következő telefonon/címen lehet kérni: 0265/345 459, 0742 080 704, segito@segito.ro, www.segito.ro.

Átjáróház a sajtóban

Mától szerdánként 12.30-kor újabb műsorral jelentkezik a Magyar Televízió. Az Átjáróház a sajtóban című tallózó a Kárpát-medence lapjaiból, köztük a Háromszékből is kínál ízelítőt.

Terefereklub

A sepsiszentgyörgyi városi művelődési házban holnap 19 órától újraindul a Terefereklub is. Az első meghívott Demeter János, a megyei tanács elnöke. Témajavaslat: A székelyföldi fejlesztési régió esélyei. Házigazda: Matekovics János.

Zene

A Kormorán együttes brassói koncertje objektív okok miatt elmarad. A már megváltott jegyek a vásárlás helyén visszavátlhatók.

Könyvbemutató

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében ma 18 órakor Bogdán László bemutatja Józsa Attila Változatok a Sors-szimfóniára című válogatott verseskötetét. Közreműködik László Károly színművész.

Megemlékezés

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezete a tizenhárom aradi vértanú emlékére szombaton 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében díszelőadást rendez. Történelmi áttekintőt tart Cserey Zoltán történész-muzeológus, közreműködik a Plugor Sándor Művészeti Líceum Szerenád ifjúsági zenekara.

Jógatanfolyam

Magasfokú, intenzív elméleti és gyakorlati jógatanfolyam indul kezdőknek Sepsiszentgyörgyön. A megnyitó előadást holnap 18.30 órától tartják a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. Az órát minden csütörtökön 17.30 órától tartják a Szakszervezetek Házának (Grigore Bălan tábornok út 1. szám) 4-es termében. Az első hónap ingyenes. Érdeklődni a 0744 329 181-es telefonon lehet.

Kék fény

Kiskorúak akcióban. Múlt kedden reggel értesítette a rendőrséget egy sepsiszentgyörgyi lakos, hogy a Nicolae Iorga úti tömbház pincéjében tetten ért három fiatalt. A helyszínre érkező rendőrök azonosították D. M. (17), B. I. (15) és M. A. (17) helybeli lakosokat, akik bevallották, hogy álkulccsal hatoltak be a pincefülkébe, ahonnan több tárgyat el akartak vinni. v Múlt kedden jelentette egy előpataki lakos a rendőröknek, hogy valaki kiürítette a hűtőszekrényét. A rendőröket a nyomozókutya vezette el S. Nicolae helybeli lakoshoz, aki elmondta, hogy 13 éves fia nyolc tojást vitt haza, de nem mondta meg, honnan szerezte. v Múlt vasárnap értesítette a kézdivásárhelyi rendőrséget egy helybeli lakos, hogy aznap éjjel a gépkocsijából eltűnt több ruhadarab és 280 lej. A rendőrök a lopással az illegálisan Kézdivá­sárhelyen lakó M. T. (16) és M. V. (15) berecki lakost gyanúsítják. A két kiskorú elmondta, hogy a pénz egy részén még aznap éjjel ételt és italt vettek, 130 lejt pedig átadtak M. Costelnek (19), aki tudta, honnan származik. A ruhadarabokat és a megmaradt pénzt visszaadták a tulajdonosnak. v Hétfőn este fél tíz körül értesítette egy helybeli lakos az előpataki rendőröket, hogy a lakásából eltűnt 1400 lej. A rendőrök megállapították, hogy a lopással két helybeli 13 éves kiskorú gyanúsítható. A nyomozás valamennyi ügyben folytatódik.

(Rendőrségi tájékoztató)

Ösztöndíjpályázat

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság Kovászna Megyei Fiókszervezete a 2007/2008-as tanévre kiírja a közgazdászképző tanulmányi ösztöndíjpályázatot gazdasági szakközépiskolásoknak. A pályázatra a Kovászna megyei szakközépiskolák gazdasági szakosztályainak IX., X., XI. és XII. osztályos, nappali tagozatos, gazdasági technikusi (Tehnician în activităţi economice), illetve beszerző és szerződéskötő technikusi (Technician în achiziţii şi contractări) szakon tanulók jelentkezhetnek, akiknek az előző tanulmányi évben tanulmányi átlaguk 8,50 fölött volt (a IX.-esek esetében a felvételi eredményt veszik figyelembe), és akik szociálisan rászorulnak. A pályázatot az RMKT Kovászna megyei fiókjának titkárságához nyújthatják be október 31-én 13 óráig: Sepsiszentgyörgy, Olt utca 4. szám (a Cont-Exp Kft. székhelye, az Allianz-Ţiriac biztosító mö­gött). A pályázati űrlapot az rmkt_kovaszna@yahoo.com e-mail címen lehet igényelni. Az ösztöndíj havi 150 lej.

Tenisz (Sport)

Tenisztanfolyamot indít a sepsiszentgyörgyi Tenisz Klub, amelyre gyerekek és fiatalok jelentkezését várják. Telefon: 0744 379 072 vagy 314 727.

Közlemény (Sport)

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség a IV. ligás futballcsapatok tudomására hozza, hogy a Zágoni Mikes I. gárdája a hazai mérkőzéseket szombaton játssza.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1941
szavazógép
2007-10-02: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Külföldi hírek

Szlovákia megsértette vállalását
Szlovákia megsértette az Európa Tanácsnak (ET) tett vállalását, amikor a pozsonyi parlament a múlt hónapban megerősítette a Benes-dekrétumokat ― jelentette ki Németh Zsolt az ET parlamenti közgyűlésének strasbourgi ülésén. A fideszes képviselő az Európai Néppárt nevében, napirend előtti hozzászólásában emlékeztetett arra: amikor Szlovákiát 1993-ban felvették az Európa Tanácsba, vállalta, hogy kiiktat jogrendjéből minden diszkriminatív jogszabályt.
2007-10-03: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, testvér, anyós, nagynéni, rokon, szomszéd és jó ismerős,
özv. DOBOLYI ÁRPÁDNÉ
KOVÁCS ERZSÉBET
szerető szíve életének 82., özvegységének 13. évében türelemmel viselt betegség után 2007. október 2-án megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait 2007. október 4-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdivásárhelyi római katolikus ravatalozóháztól a katolikus temetőben.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
7249334