Itt a mohácsi vész?

2011. február 19., szombat, Színház az egész világ

Március 1-jén, kedden 19 órától a Kézdivásárhelyi Városi Színház társulata Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel: a Tamási Áron Színház nagytermében előadja az Itt a mohácsi vész? című szilveszteri kabaréját. Az előadásban rövid humoros jelenetek és operettrészletek váltogatják egymást, igazi felhőtlen szórakozást ígérve a közönségnek.

A félreértések fergeteges kavalkádját és a frappáns poénokat a műfaj klasszikusainak (Rejtő Jenő, Görög László, Nádasi László, Vadnay László) tollából származó szövegek alapján állították össze. A nézők viszontláthatják a színpadon Hacseket és Sajót, a félrelépegető nagyságát, a felszarvazott cirkuszigazgatót, a peches betörőt, az élő halott férjet, az őrült álpolitikust stb.
Az előadás rendezője Fülöp Zoltán, a Csíki Játékszín művésze, munkatársai Deme Róbert rendezőasszisztens, koreográfus és Eusebiu Apostolache zenei szerkesztő. Az előadásban fellép: Deme Róbert, Kalamár György, Adorjáni Zsuzsa, Székely Szabó Zoltán, Kófity Annamária, Barabás Réka, Péntek Zsuzsa, Ferencz Réka, Mosu Norbert, Veres Előd, valamint Lung László Zsolt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 78
szavazógép
2011-02-19: Színház az egész világ - Nagy B. Sándor:

Dürrenmatt, másodszor (Beszélgetés Zakariás Zalán rendezővel)

— Mire számíthat a közönség A fizikusok kapcsán?
— Apokaliptikus témát dolgoz fel a szöveg, de mindezt komikus formában. Három fizikus egy elmegyógyintézetbe zárkózik el a világ elől, hogy tanulmányaik, a fizikában való előrehaladásuk nehogy rossz irányba vezesse az emberiséget.
2011-02-19: Színház az egész világ - Nagy B. Sándor:

Szatmári vendégjátékok Sepsiszentgyörgyön

Február 27-én és 28-án újra Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. 27-én, vasárnap 19 órától A. P. Csehov Három nővér című drámáját, 28-án 11 órától Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című mesejátékát, 19 órától pedig Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiáját láthatják az érdeklődők. A színház vezetősége felhívja a felnőtt bérletes közönség figyelmét, hogy akiknek az évad elején nem volt lehetőségük megtekinteni a szatmári színház Három nővér bérletes vendégjátékát, most időben foglaltassanak helyet az előadásra. A szatmári előadásokig még válthatók felnőttbérletek az idei évadra. A Városi Kulturális Szervezőiroda telefonszámai: 0267 312 104, 0745 589 214 és 0728 083 336.