Itt a mohácsi vész?

2011. február 19., szombat, Színház az egész világ

Március 1-jén, kedden 19 órától a Kézdivásárhelyi Városi Színház társulata Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel: a Tamási Áron Színház nagytermében előadja az Itt a mohácsi vész? című szilveszteri kabaréját. Az előadásban rövid humoros jelenetek és operettrészletek váltogatják egymást, igazi felhőtlen szórakozást ígérve a közönségnek.

A félreértések fergeteges kavalkádját és a frappáns poénokat a műfaj klasszikusainak (Rejtő Jenő, Görög László, Nádasi László, Vadnay László) tollából származó szövegek alapján állították össze. A nézők viszontláthatják a színpadon Hacseket és Sajót, a félrelépegető nagyságát, a felszarvazott cirkuszigazgatót, a peches betörőt, az élő halott férjet, az őrült álpolitikust stb.
Az előadás rendezője Fülöp Zoltán, a Csíki Játékszín művésze, munkatársai Deme Róbert rendezőasszisztens, koreográfus és Eusebiu Apostolache zenei szerkesztő. Az előadásban fellép: Deme Róbert, Kalamár György, Adorjáni Zsuzsa, Székely Szabó Zoltán, Kófity Annamária, Barabás Réka, Péntek Zsuzsa, Ferencz Réka, Mosu Norbert, Veres Előd, valamint Lung László Zsolt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1547
szavazógép
2011-02-19: Színház az egész világ - Nagy B. Sándor:

Dürrenmatt, másodszor (Beszélgetés Zakariás Zalán rendezővel)

— Mire számíthat a közönség A fizikusok kapcsán?
— Apokaliptikus témát dolgoz fel a szöveg, de mindezt komikus formában. Három fizikus egy elmegyógyintézetbe zárkózik el a világ elől, hogy tanulmányaik, a fizikában való előrehaladásuk nehogy rossz irányba vezesse az emberiséget.
2011-02-19: Színház az egész világ - Nagy B. Sándor:

Szatmári vendégjátékok Sepsiszentgyörgyön

Február 27-én és 28-án újra Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. 27-én, vasárnap 19 órától A. P. Csehov Három nővér című drámáját, 28-án 11 órától Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című mesejátékát, 19 órától pedig Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiáját láthatják az érdeklődők. A színház vezetősége felhívja a felnőtt bérletes közönség figyelmét, hogy akiknek az évad elején nem volt lehetőségük megtekinteni a szatmári színház Három nővér bérletes vendégjátékát, most időben foglaltassanak helyet az előadásra. A szatmári előadásokig még válthatók felnőttbérletek az idei évadra. A Városi Kulturális Szervezőiroda telefonszámai: 0267 312 104, 0745 589 214 és 0728 083 336.