Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Határon túli magyar színházak fesztiválja Kisvárdán

2007. június 9., szombat, Világfigyelő

Véglegesítették a Határon Túli Magyar Színházak XIX. Fesztiválja programját; a június 21—30. közötti rendezvényen 26 előadást láthat Kisvárdán a közönség ― közölte a helyi várszínház és művészetek háza vezetője.

Nyakó Béla elmondta: a tíznapos fesztiválon négy szomszédos ország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna tizennégy magyar színházának társulata, továbbá a kolozsvári és a marosvásárhelyi egyetem, valamint az Újvidéki Színművészeti Akadé­mia művésznövendékei vesznek részt.

Az erdélyi teátrumok közül a csíkszeredai, a gyergyószentmiklósi, a kolozsvári, a marosvásárhelyi, a nagyváradi, a sepsiszentgyörgyi, a szatmárnémeti és a székelyudvarhelyi színház vendégszerepel Kisvárdán. Délvidékről a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházat és a népszínházat, valamint az Újvidéki Színházat várják Szabolcsba a rendezvény szervezői, míg Felvidékről a révkomáromi, a kassai, Kárpátaljáról pedig a beregszászi teátrum a fesztivál résztvevője.

A versenyprogramban tizenhét előadás szerepel; a június 21-i ünnepélyes megnyitó után a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Gombrowitz Yvonne, burgundi hercegnő című darabját mutatja be. Lesz továbbá kilenc versenyen kívüli előadás is, a búcsúzó színházi évad legsikeresebb színműveit játsszák a határon túli társulatok.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1143
szavazógép
2007-06-09: Világfigyelő - x:

Botticelli-mű került elő Esztergomban

Minden valószínűség szerint Sandro Botticelli eddig ismeretlen, az 1460-as évekből származó falképét fedezték fel az esztergomi Királyi Palotában ― jelentette be Hiller István oktatási és kulturális miniszter tegnap Rómában.
2007-06-09: Világfigyelő - x:

Nem működik az európai jóléti modell

Nem működik az európai jóléti modell, még a németek is nagy tömegben hagyják el a kontinenst ― írta a The Washington Times.